fish1 Napisano 8 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2011 Cześć, Mam kłopot z doborem nart. Jestem dość ciężki - ok 130 kg przy wzroście 178, jeżdżę od 1,5 sezonu, umiejętności to jakieś 4/10. Możecie mi doradzić jakieś modele? Z gory dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 8 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2011 Jesteś w zasadzie narciarzem początkującym nie potrzebującym trudnej narty ale twoja waga zmusza do wyboru narty twardszej a co za tym idzie nieco trudniejszej, do tego musisz mieć narty długie by zapewnić jako taką stabilność swojej masie. To wszystko to trochę łączenie ognia z wodą ale pewnie to nic nowego dla Ciebie. Ja myślę, że poszukaj nart w długości 175-180 w celach naukowych, najlepiej jakiś stabilnych modeli, w których stabilność to cecha główna. Takie przykłady to np Fischer Motive 76 czy np Rossignol Zenith Z76 Ti, Head Peak 78 - narty nietrudne, wiele wybaczające, stabilne i wytrzymałe. Można też pomyśleć o Fischer Viron 6.6 albo Progressor 8+ albo Head Icon TT 60, wszystko nada się do nauki i powinno wytrzymać kilka sezonów - tylko długość nie mniejsza, jak się nauczysz jeździć szybciej to zmienisz na dłuższe.Jeszcze sobie przypomniałem, że fajne narty na cięższego gościa to Duel XL Round - mniej znana marka włoska robiąca znakomite narty - taki czarny model nie wzmacniany płytą pod wiązaniem nadałby się chyba dobrze http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2768&id_modelu=3708 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fish1 Napisano 8 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2011 Serdecznie dziękuję za cenne uwagi - o taką konkretną odpowiedź mi chodziło ! A co do łączenie ognia z wodą - bardzo trudne ale nie niemożliwe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi