drzwi_do_wanny Napisano 5 Grudzień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2004 otóż nie ma na nich jak na wszystkich ,czego nie zauważyłem ,kreski (oznaczającej chyba środek ciężkości ale nie wiem dokladnie) czego nie zauważyłem przy kupnie niestety:( .W każym razie nie mam zielonego pojęcia jak dopasować teraz wiązania aby kreska na bucie dopasowała sie ze srodkiem ciezkosci:( .Mam oczywiscie osobno wiazania i narty . Moze ktos mial podobny problem i potrafi mi cos poradzic ,bylby BARDZO wdzięczny! pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drzwi_do_wanny Napisano 5 Grudzień 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2004 MAM PROBLEM Z NARTAMI ELAN SL!!!!!!!!! sorry za niepoprawność nie zauważyłem że jest też podforum "sprzęt" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 6 Grudzień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2004 MAM PROBLEM Z NARTAMI ELAN SL!!!!!!!!! Też mam takie narty kupione z zamontowaną już do nich płytą EP 9.0 długość 160cm. Faktycznie płyta praktycznie w 90% zakrywa w/w kreskę, ale mimo wszystko jest ona widoczna (cieńka srebrna linia). Spójrz na nartę pod kątem ok 45 stopni. Na obu bokach narty znajduje się napis "elan sidewall racing technology". Na wysokości tego napisu na grzbiecie narty (w pobliżu krawędzi bocznych) powinna znajdować się ta linia. W moich nartach linia ta znajduje się w odległości 71,5cm od końca narty. Na pewno ją znajdziesz, powodzenia! Jak byś miał z tym problem to daj znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drzwi_do_wanny Napisano 6 Grudzień 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2004 dzięki wielkieeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!! juz sie troche podłamałem dzięki za pomoc ,znalazłem!!! ,jeszcze na nich nie jeździłem ale myśle że chyba więcej nie kupie elanów bo skusiłem sie ceną ,natomiast mała jest sieć dystryubucji i wogle firma teraz wydaje się mi niefachowa zobaczcie na ich stronke czy to polska czy nie ,zdrobiona na pszysłowiowe odp#$ wiązania różnych typów wydają sie miec te same parametry i siłe wypięcia co jest bzdurą ,no ale co sie dziwic jak oprocz nart produkuja jeszcze np zaglowki. jeszcze raz dzieki stary piwko dla Ciebie (wirtualne niestety:D) pozdrowienia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 6 Grudzień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2004 dzięki wielkieeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!! Nie ma sprawy. A na ELANA SL, to chyba nie masz co narzekać. Za taką niską cenę jak na grupę nart Slalom Performance (ja za swoje z płytą 9mm i wiązaniami Tyrolia LD 12 dałem w sumie 1470zł) dostajesz nowy model nart, który we wszystkich europejskich testach zbiera rewelacyjne recenzje. A strona internetowa... na niej się nie jeździ Ja kupując SL-ki brałem pod uwagę przede wszystkim możliwości, opinie i cenę nart. W jednym z najbardziej miarodajnych testów przeprowadzanych w Europie, narta ta dostała ocenę 5/5 + VIP !!! Podobnie jak Atomic SL:9m, Dynamic VR 17 slalom, Fisher RC4 Race SC, Head Worldcup i.SL. Doborowe towarzystwo, prawda? SL-ka pokonała m.in.: Dynastara speed omecarve 9, Nordicę dobermann PRO SC XBS, Rossignola 8S OVERSIZE, Salomona Equipe 10 SC Pilot oraz Volkla P60 SLALOM CARVER !!! A ceny? Atomic SL:9m+Neox 310 yellow - 2398zł, Dynamic VR 17 slalom+Neox 310 yellow - 1898zł, Fisher RC4 Race SC+Tyrolia LD 12 - 2399zł, Head Worldcup i.SL+Tyrolia HD 14 Railflex- 3118zł, Dynastar speed omecarve 9+Look Pivol 10 lifter - 2299zł, Nordica dobermann PRO SC XBS+N 0312 Ti XB - 3649zł, Rossignol 8S OVERSIZE+Axium 300Gold - 2659zł, Salomon Equipe 10 SC Pilot+S914 Pilot - 3690zł oraz Volkl P60 SLALOM CARVER+Marker MOTION AT - 2999zł. Widać więc dokładnie różnicę w cenie - od 428zł w stosunku do Dynamica, poprzez 928zł w stosunku do Atomica i Fischera, aż do 2220zł w stosunku do Salomona! Moim zdaniem różnice w cenie w żaden sposób nie przekładają się na właściwości użytkowe poszczególnych nart. W wielu przypadkach bardzo dużo pieniędzy dopłaca się za markę, a czy warto? Na to pytanie każdy musi odpowiedzieć sobie sam. Oby tylko śniegu było wystarczająco dużo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turim Napisano 7 Grudzień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2004 dzięki wielkieeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!! hej jak chcesz to ja je od ciebie z przyjemnościa odkupię - oczywiście za rozsądne pieniądze:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Likaon Napisano 7 Grudzień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2004 dzięki wielkieeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!! Elan w grupie race robi rewelacyjne narty. Moim zdaniem SLX i SL to najlepsze narty w swojej grupie. Jeśli ktoś już bardzo nie lubi Elana to ze slalom Top polecam Volkl, ale tylkow tedy jeśli chodzi o wygląd bo SLX kupiłbym nawet gryby były droższe od innych. Zajefajna narta. Krawędzie trzymają na pewno najlepiej ze wszystkich znanych mi nart, a trochę jeździłem na nowych modelach. Nie są tak szybkie z krawędzi na krawędź jak model w ubiegłym roku, więc trzeba być dobrym technicznie, ale lepiej trzymają i lepiej ciągną. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deepdiver Napisano 7 Grudzień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2004 dzięki wielkieeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!! Kto twierdzi, że Atomic czy Rossignol jest bardziej markowy od Elana?? Elan spośród tych firm ma najdłuższe tradycje w produkcji nart - jest najstarszą nieprzerwanie działajacą firmą produkującą narty (vide NTN 2001/02), ale chyba istotniejsze jest to jak nartka śmiga i czy pasuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drzwi_do_wanny Napisano 7 Grudzień 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2004 hehe No masz rację ,na stronce się nie jeździ .Tą nartę kupiłem właśnie ze względu na dobre recenzje i niską cenę i aż mi tu coś nie pasowało że coś za pięknie musi być taka ,w ocenach dobra narta ,za taką cenę .Jak każdy Polak w takiej sytuacji wyczuwałem delikatny "wałek":D .Ja się słabo znam na markach desek ,generalnie dopiero 1szy sezon jak mnie stać na najnowsze deseczki .Mam nadzieję że przetestuję te cudeńka jakoś już w święta ,Raczej planuję w swięta wypad tylko w Polsce ,a nie zapowiada sie na snieg ,Mówili w tv że dobre warunki są na kasprowym ja patrze a tam 20-70 cm .To wg mnie duzo za malo jak na taka gore ,podobnie Pilsko 40cm najwiecej i dobre warunki ,na czym oni tam chca jezdzic? .Taką sobie małą dygresję napisałem bo widze że duże zainteresowanie tematem się zrobiło hehe .W poprzednich latach miałem narty volkl p 40 race ,co prawda wole jezdzic krotkimi skretami ale wyjatkowo w necie kupilem je za 900zł nie jezdzone a to byly wtedy 1 sezonowe opoznienie wiec tanio z wiązaniami oczywiscie i płytką . Były fajniutkie ale jak sama nazwa wskazuje do zjazdów ,czyli prawdziwą frajdę z jazdy miałem jak jechalem z 50km/h po ściance 45% na szrenicy gdzie robiłem ją na 4 wiraże .Oczywiście dało się "śmigać " pod wyciągiem ,ale było to tak wyczerpujące ze szok .T bardziej że ja mam 182 cm wzrostu a nartki nie chce mis ie srpawdzac teraz 196 wiec masakra .Teraz sie ciesze na elanki 170cm ,juz sie tak nie bede meczyl . A wy gdzie sie wybieracie na swieta? jak oceniacie czy bedzie snieg (mowie o Polsce) ,ja najprawdopodbniej do szklarskiej pojade a to ze względu na to że mam kwaterke za 15-20zł spanie kuchnia+lazienka (po znajomosci:P) zakopane odpada bo pojde z torbami a na kasprowy zeby wjechac musialbym wstac o 4:D ,szczyrk jeszcze by wchodzil w gre ale to na prawde musi byc zimno i snieg. Tymczasem na szklarskiej sie nie zawiodlem bo tam na rpawde zobaczyl;em co to jest mikroklimat ,jechalismy pol Polski 0 sniegu Jelenia Góra 0 śniegu (12 km od szklarskiej) wjezdzamy a w szklarskiej prawie 1,5m bez kitu!!co prawda szrenica nudzi sie szybko 3 dni max bo jezdzimy tylko na fisie ,ale w czechach niedaleko wypasik tyle że Czesi od ostatniego roku pogłupieli z cenami .Oczywiście za drobnym wałkiem typu bilet calodniowy po 12 kupujemy jako pol dniowy za taniej itp da sie pojezdzic .Troche sie rozpisałem ,ale na pewno macie to samo że po całym roku ahbstynencji narciarskiej na sama mysl o nartach stajecie sie rozgadani i wogle pelni energi. no nic pozdro i moze cos jeszcze napisze ,jesli komus sie chce moglby dodac jakis comment. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turim Napisano 8 Grudzień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2004 dzięki wielkieeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!! a warto dodać że to właśnie elan bodajże pierwszy wypuścił narty karwingowe!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek1 Napisano 10 Grudzień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2004 MAM PROBLEM Z NARTAMI ELAN SL!!!!!!!!! idz do serwisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi