lyskonzi Napisano 25 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2013 (edytowane) Witam! Zakupiłem właśnie wyżej wymienione buty narciarskie. Jak je kupowałem nie wiedziałem, z którego są sezonu. Po powrocie do domu sprawdziłem na/w internecie http://www.skionline.pl/sprzet/buty-narciarskie,09-10,salomon,mission-rs-8,2513.html i okazało się, że z 09/10. I stąd moje pytanie, czy coś się zmieniło w technologiach produkcji butów? Czy buty z sezonu 09/10 nie są aby już troche "przestarzałe"? Może troche naiwne pytania, ale to był mój pierwszy zakup butów w życiu i chciałbym mieć pewność, że dobrze wybrałem @edit i teraz też tak patrze, że w opisach jest do jazdy rekreacyjnej, a ja staram się zwiększać swoje umiejętności co roku (teraz bym siebie ocenil 6/10). Sam już nie wiem ehhhh Edytowane 25 Luty 2013 przez lyskonzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 25 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2013 mam te same buty, tylko rocznik 11/12 jak mógłbym Cię wesprzeć ? :wink: flex 90, jak nie masz 150 kg, to dadzą radę, po ok. 15 dniach używania zacząłem dopinać o jeden ząbek dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyskonzi Napisano 25 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2013 Żeby mieć 150 kg musiałbym ważyc w przybliżeniu 2,13 raza więcej Nie mam póki co do nich żadnych zarzutów, broń Boże! Chodzi raczej o to, jak daleko technologie butów narciarskich poszły do przodu? W czym się różni w tym wypadku mój model z 09/10 od Twojego, bądź najnowszego 12/13? I po drugie co może oznaczać ta "rekreacyjna" jazda? Nie jeżdże po żadnych zawodach, ale jeżdże średnio szybko i czy przy takiej jeździe mogę odczuwać jakieś braki stabilności? Nie przekonam się do póki nie spróbuje, ale jak już wypróbuje te buty to ich nie zwróce do sklepu... Sam już nie wiem Wybrzydzam i marudzę jak jakiś niedorostek, ale jednak buty swoje kosztują i chce mieć, jeśli nie pewność (bo tą będę miał po przetestowaniu) to choć spokojne sumienie po wsparciu przez bardziej doświadczonych narciarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 25 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2013 moje to te: http://www.skionline.pl/sprzet/buty-narciarskie,11-12,salomon,mission-rs-8,3445.html patrząc na foto, to różnią się symbolicznie patrząc na opis, to do tych nowszych dodali jakieś kosmiczne technologie, ale to pewnie marketingowy bełkot :biggrin: w świecie butów nie było jakiejś rewolucji ostatnio, więc jeśli leżą dobrze, to bym się nie obawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi