WIKTOR Napisano 9 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2013 1. Płeć - M 2. Wiek - 30 3. Waga - + - 95 4. Wzrost - 186 5. Na nartach jeżdżę od 20 sezonów, (dni w sezonie) 2 razy w tygodniu + urlop 1-2 tygodnie 6. Moje umiejętności określam na 8-9 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - head worldcup 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - atomic race gs 179cm 9. Preferuję styl jazdy krótkim skrętem, 10. Upatrzyłem sobie narty - atomic redster sl 11. Mój budżet na narty to około - patrz punkt 10:smile: Od 3 sezonów jeżdze na gs-ach atomica 179cm ale w przyszłym sezonie zamierzam wskoczyć na redster'a gs 184. Obecne narty ogarniam i jestem z nich zadowolony, dlatego niebęde kombinował i zostane przy marce. Natomiast na ten sezon chce dokupić redster sl. I tu wacham sie co do dlugośći brać 165 czy 170, narty mają być tylko i wyłącznie do krótkich skrętów ( gigantki już mam). Tu skłaniał bym się do 165 ale przy mojej wadze i wzroście może nieodczuł bym róznicy między 170 a 165. Nadmienie ze moje 95kg to może nie mało ale, jestem w dobrej kondycji (aktywny tryp, silownia, różne sporty, w lecie dużo czasu spędzam na rowerze). Prosze o rade bo trzeba sfinalizować zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonsz_18 Napisano 9 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2013 jeśli tylko te długości wchodzą w grę, to bierz 170. Spokojnie sobie z nimi poradzisz powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIKTOR Napisano 9 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2013 Wiem że sobie poradze na 170. Raczej chodziło mi czy odczuje różnice w promieniu skrętu i czy ewentualnie gdybym brał 165 czy niebęde ich zabardzo "męczył"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejd69 Napisano 10 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2013 cześć jak nie jeżdzisz na tyczkach to bierz 170 w innym razie bierz 165 przy twoim poziomie jazdy jaką chcesz odczuć różnicę w radiusie między 11,5 a 12.0 co najmniej dziwne pytanie ja śmigam dużo gorzej od ciebie przy wzroście 172cm 88kg mam slalomki 165 na tyczki oczywiście pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi