plumek Napisano 22 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2013 Witam Serdecznie ! Mam wielką prośbę o pomoc w doborze nart. Generalnie jeżdżę od 20 lat, ale ostatnio kompletnie wypadłem z tematu tego, co jest na rynku, a moje ostatnie narty kupowałem 7 lat temu... Chciałem kupić coś ze stajni Rossignol'a. Moja technika jazdy jest może nieco old-school, ale generalnie lubię szybką i dynamiczną jazdę z częstymi skrętami, a narty prowadzę wąsko i blisko siebie. Oglądałem narty Rossignol SL 9, jak rozumiem typowo slalomowe, oraz Rossignol Radical World Cup FIS, za pewne typowo zjazdowe. Nie mam pojęcia, które bardziej pasowałyby do mojej techniki a jazdy i czy w ogóle któraś z nich, bo może powinienem pomyśleć o czymś innym... Będę wdzięczny za pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 22 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2013 Rossignol SL 9 ok i polecam Dynastar Omeglass z tej samej stajni :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plumek Napisano 26 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 Dziękuje za odpowiedź, ale czy ktoś mógłby się jeszcze wypowiedzieć w tym temacie ? Czytałem ogłoszenie na allegro, dotyczące sprzedaży nart SL 9, i ktoś tam napisał, że wystawia narty, bo są one do szerokiej jazdy i nie da się ich wąsko prowadzić. Czekam na wasze opinie. Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plumek Napisano 28 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Dziękuje za wstępne podpowiedzi. Troszkę poczytałem i w tym momencie typuję nartę Rossignol GS master. Przesyłam Wam link do tych nart. Sprzedający mówi, że to narty potestowe z roku 2013r. Czy ktoś może mi to potwierdzić (np. po szacie graficznej - rocznik) i co sądzicie o ich cenie po informacjach i zdjęciach zamieszczonych w ogłoszeniu. Jeszcze raz będę z góry wdzięczny za opinie i odpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie. link: http://allegro.pl/rossignol-radical-worldcup-gs-master-jak-nowa-vip-i3813000933.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Ano napisz ile ty masz wzrostu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plumek Napisano 28 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Mam 186 cm wzrostu, waga 82 kg. A jak ew. z rocznikiem nart ? Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 to na pewno nie jest najnowszy model...max 2012/13 ! To co ważniejsze!!!! Ta narta z aukcji to 174cm!!! Jak ma nartę GS to zdecydowanie za krótka. dla Ciebie to obecny model 185cm ( masz w tym Rocera) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plumek Napisano 28 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Ok. A jakie będą ew. konsekwencje kupienia ciut za krótkiej narty na mnie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Konsekwencje? Jedna z nich to sprzedaż zakupionych Masterów na Alegro i szukaniem nowych dłuższych:) To tak jak do hokeja kupiłbyś figurówki Mnie to spotkało ale miałem 7 lat za duże łyżwy po siostrze i puste sklepy Fakt, dało się grać i przyjmować z bólem krążek na buta:) W tych krótkich Masterach tez pojedziesz tylko teraz mamy 2013 r a nie 1975r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafraf Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Może zerknij na to co można kupić podobnego za zbliżoną cenę innych producentów - nieużywanego a lepiej dopasowanego ( długość ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi