marboru Napisano 3 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2014 Wydawać by się mogło, że to będzie kolejna freeridowa, spokojna eskapada... ...pierwszy zjechał... Odstęp. Poleciał drugi...i puścił śnieg...na początku jakoś jeszcze walczył - a potem został przysypany żywcem przez śnieg. Sytuacja dramatyczna. Ciekawe co myślał będąc zasypany ok 6 minut pod śniegiem? Mniej więcej po takim czasie Koledzy go odkopali i uratowali... Tym razem się udało. Dlaczego? Zestaw lawinowy, spore towarzystwo Kolegów i zjazd w odstępach - szybkość działania. Pogrzebany żywcem...przeżył, a całe zdarzenie nagrała kamera na kasku. [video=youtube;Tbuk9AyEap8] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 3 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2014 Jestem kompletnym laikiem w jeździe freeride ( chociaż dane mi było tego spróbować ), ale moim zdaniem gościu popełnił błąd nie jadąc po śladach poprzednika tylko wjeżdżając na zaspę utworzoną chyba przez nawiany śnieg ( widoczne w 1:00 - 1:02 filmu) i potem to już poszło. Gość miał farta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 3 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2014 Jestem kompletnym laikiem w jeździe freeride ( chociaż dane mi było tego spróbować ), ale moim zdaniem gościu popełnił błąd nie jadąc po śladach poprzednika tylko wjeżdżając na zaspę utworzoną chyba przez nawiany śnieg ( widoczne w 1:00 - 1:02 filmu) i potem to już poszło. Gość miał farta. Chciał mieć swoją linię... ...trudno przewidzieć coś takiego po prostu : Szczęście, w nieszczęściu - że skończyło się na strachu :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 4 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 Jeszcze jeden podobny filmik. Ujęcia z kilku kamer, początek lawiny, jazda ridera, przysypanie i akcja... ...kolejny fart? Moim zdaniem zestawy lawinowe, jazda w grupie, odstępy w samej jeździe - to jest klucz sukcesu w takich sytuacjach. [video=youtube;1xtjL0ztKFM] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kym2061 Napisano 26 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2014 Wygląda bardzo tragicznie i ma facet szczęście, że tylko na tym się skończyło i go inni uratowali. Jestem ciekawa jak ja bym się zachowała w tej sytuacji, czy bym nie spanikowała przypadkiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuenosAires Napisano 26 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2014 Eee :cheerful: chmury miał nad sobą i to go uratowało. :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi