Mika Napisano 26 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2002 jezdrze na nartach odkad skonczylam 3 latka, lecz zawsze jezdzilam tylko na nartach klasycznych na 180cm. teraz chce kupic atomici beta carvy 9.18. na jaka dlugosc powinny byc - czy 160 to nie za krotkie? jesli jezdziliscie na tych nartach i macie porownanie to prosze o opinie, na temat czy dobrze sie na nich jezdzi? i jaka jest roznica? dzieki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJK Napisano 26 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2002 atomic 9.18 doradzcie Hej, podaj troche danych - wzrost, waga, bo inaczej ciezko doradzic. 9.18 to bardzo dobra narta dla dobrych narciazy, nie za twarda, nie za miekka. Nie wiem jak teraz, ale dwa lata temu Atomic sprzedawal tyle par tych nart, ile par wszystkich innych modeli razem wzietych. Wydaje mi sie, ze bylby to dobry sprzet na przezucenie sie z nart klasycznych Pozdrawiam J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burass Napisano 26 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2002 atomic 9.18 doradzcie trzyletnie dziecko na deskach 180cm ????? )) szacuneczek burass Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mika Napisano 26 Listopad 2002 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2002 atomic 9.18 doradzcie To znow ja ... Do JJK: mam 170 wzrostu i 53 kg Do burass: liczyłam na domyslnosc i inteligencję, przez ostatnie 6 lat na nartach na 180cm Czy za narte atomica 9.18 uzywana w dobrym stanie, model sprzed 2 lat 600 pln - to dobra cena? Szaleje za najnowszym modelem beta carvy 9.18 copper czy jakos tak, te pomaranczowe, ale najtaniej sa za 1300pln. Ktore warto kupic? widzieliscie je gdzies jeszcze taniej? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJK Napisano 27 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2002 atomic 9.18 doradzcie Mi sie wydaje, ze 160 nie powinny byc za krotkie, ale moze ktos jeszce sie wypowie,moze 165? Pozdro J Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz Napisano 27 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2002 atomic 9.18 doradzcie 160 cm powinno wystarczyc, 600 zl za uzywane w dobrym stanie to dobra cena, nowych nawet w Austrii nie kupisz ponizej 300 euro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CarvMachine Napisano 28 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2002 atomic 9.18 doradzcie Jeździ się świetnie. Radził bym je kupić ok 10-20 cm poniżej wzrostu. koniecznie z wiązaniem Atomica. Różnica jest ogromna. Ławwiej wprowadz sie je w klacyczny skręt. A w carvingowym spisuja sie bardzo dobrze. Carvmachine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maron1 Napisano 28 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2002 atomic 9.18 doradzcie Powiedz mi czy ty jeździłeś na takowych. Ja odważyłem się kupić po raz pierwszy ten właśnie model o 18 cm krótszy i czytając niektóre opinie zastanawiałem się się czy nie pszesadziłem w dół . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biliop Napisano 28 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2002 atomic 9.18 doradzcie Wiem troszke o tej narcie, w zeszlym sezonie pragnalem ja kupic, ale kupilem atomic`a 10.16, to jest deska, jeden z najlepszych slalom carve`row9.18 nie sa zbyt twarde, ani super zwrotne, jesli jezdzisz zaawansowanie, to polecam bardziej 10.16, 9.18 duzo ludzi kupuje z wygody, ale nie jest to sprzet do walki, tylko, ze cena 10.16 waha sie w granicach 2000zl, ale mozna je kupic taniej, nawet o 150 euro po sezonie w sklepach sportowych w austrii i szwajcarii, polecam, bo sa godne uwagi P.S, uwazam, ze do twopjego wzrostu pasuja tylko 165, bo one nie sa zbyt mocno taliowane i 160 bylyby za krotkie pozdrawiam ŁuKaSz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biliop Napisano 28 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2002 atomic 9.18 doradzcie Jezdziles na takich nartach?, wiec sie nie odzywaj ja mam model 10.16, przy ktorych 9.18 sie chowaja, ssa 5 cm krotsze niz moj wzrost, i sa idealne zarowno do jazdy gigantowej jak i do slalom carvingowego tej narty nie mozna kupic krotszej niz -10cm od wzrotstu, bo jest to strata pieniedzy, wioec jak masz jakies przykre doswiadczenie, to sie nie odzywaj, wcale nie pomagasz innym pozdrawiam ŁuKaSz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qox Napisano 28 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2002 350 euro bylem dzis w Reichu (Schwedt) z wiazaniami (Atomic) 349 EURO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piętras Napisano 28 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2002 atomic 9.18 doradzcie Szanowny Panie Zeby kupić narty 9.18 dł 165 najoierw musieli by je wyprodukować ,wybór jest pomiędzy 160 a170 dla pani polecałbym 160 pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piętras Napisano 28 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2002 atomic 9.18 doradzcie nie istnieją wtej długości sorry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xnoowee Napisano 29 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2002 atomic 9.18 doradzcie Świetna narta !!! Jeździłem na niej. Dla mniej i bardziej wymagających. Dobrze trrzyma krawędź w skręcie. Jeśli chodzi o promień skrętu, to jest raczej uniwersalna - z grupy allround. Pordrawiam !!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi