Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Pomiędzy slalomką a gigantką:-)

siluete

Rekomendowane odpowiedzi

Mam narty SL Worldcup head 155 promień skrętu 11,5, sklepowe nie komórki. Przyznam szczerze, że po całym dniu na nogach bolą mnie kolana (jestem po rekonstrukcji więzadła krzyżowego i 4 operacjach). Szukam czegoś o większym promieniu skrętu, do "zjazdowej" jazdy a nie wiecznego skręcania:-) Nie chcę jednak typowej gigantki wc, wolałabym coś, na czym mogę odpocząć, do jazdy z dziećmi itp, narta typu allround, niezbyt twarda. Szukałam, ale większość ma promień skrętu około 12-13. Ktoś coś? Wiem chłopaki, że mi pomożecie:-)

Jedziemy 19 grudnia już w Dolomity i zastanawiam się już teraz nad zakupem. Dzięki serdeczne z góry

Podaj Swoje wymiary i wagę oraz buciki?

Coś pomiędzy to masz np nartę Voelkl Sc UVO :happy:

Dzięki:-) ale wygooglałam, że jej promień skrętu przy 155 długości to 12,2, szukam o większym jednak.

170 cm wzrostu waga 55 kg buty Lange RS 110

Edytowane przez siluete

Mysle ze dechy o promieniu 15-17 zrobia "robote". Rossi pursuit 16tpx, dynastar chrome 74pro, volkle code speedwall, wszystkie bierz na 170cm dlugosci. Ewentualnie sa ciut mieksze odpowiedniki np w rossim pursuit 16, w dynku tez - chyba wersja fluid. Ja mam doswiadczenie na pursie 16tpx ti i code volkla. Mysle tez ze jesli z volkli to volkl rc tez bylby calkiem fajna decha.

P.S. mozna brac poprawke na dlugosc dech :) nie skojarzylem ze Siluete jest kobieta i doradzilem jak dla faceta :P

Edytowane przez bruner79

Mysle ze dechy o promieniu 15-17 zrobia "robote". Rossi pursuit 16tpx, dynastar chrome 74pro, volkle code speedwall, wszystkie bierz na 170cm dlugosci. Ewentualnie sa ciut mieksze odpowiedniki np w rossim pursuit 16, w dynku tez - chyba wersja fluid. Ja mam doswiadczenie na pursie 16tpx ti i code volkla. Mysle tez ze jesli z volkli to volkl rc tez bylby calkiem fajna decha.

Uprzedziłeś mnie... Właśnie przeglądałem jakie damskie długości mają chromy... :smile:

165 i 172. Siluete strasznie lekka jest.

Siluete jak Ty właściwie jeździsz?

Tadek

Uprzedziłeś mnie... Właśnie przeglądałem jakie damskie długości mają chromy... :smile:

Tadek

Rzeczywiscie doradzilem narty w sumie unisex, ale..jest ale, z tego co przegladalem to dynastary maja rzeczywiscie swietne odpowiedniki dmaskich modeli.

Tadek

Coraz lepiej:-)

A tak poważnie, to mistrzem nie jestem, ale początkującym też nie. Ogólnie można nazwać średnio jeżdżąca kobieta o zacięciu sportowym. Narty w kwiatuszki mnie nie kręcą;-))))))))))))

Spoko, nie mam z tym problemu:-) Fotkę w kostiumie wkleić?:-)

Oczywiście!

A wracając do nart, to na chromach kwitków mało... :wink:

http://www.skionline.pl/sprzet/narty,14-15,dynastar,cr-74-pro-r20-racing,7469.html

i wersja trochę łatwiejsza:

http://www.skionline.pl/sprzet/narty,14-15,dynastar,cr-74-fluid-x,7471.html

Tadek

ja bym to zaproponował ... to na czym jeżdżę ..... bardzo fajna narta Atomic Blackeye Ti ....

Z genialnym Arc - [video=youtube;RjSOHiXoh_A]

Jadąc na krawędzi narta wydaje się zdecydowanie bardziej twarda niż jest w praktyce a jeżeli jedziesz po miękkim na wprost jest mięciutka i bardzo stabilizuje wszelkie nierówności....

Dla osoby mającej problemy z kolanami może być to bardzo dobre rozwiązanie.

W dużym uproszczeniu - narta na każde warunki na trasę jak i po za nią - z duża mocą również sportową.

Edytowane przez jodek1

Superburnin przy długości 160 ma 12 promień skrętu:-(

Jeśli te, to tylko 167. Jeździłem chwilę na Chargerach. Te narty wyjątkowo potrzebują długości - mocno odczuwalny rocker.

Tadek

PS.

Pisałem przez 0,5 godziny, bo zostałem odwołany do innych zajęć i nie znałem postu Juica.

Fajnie, że mamy takie samo zdanie... :smile:

Edytowane przez Tadeusz T