siluete Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Mam narty SL Worldcup head 155 promień skrętu 11,5, sklepowe nie komórki. Przyznam szczerze, że po całym dniu na nogach bolą mnie kolana (jestem po rekonstrukcji więzadła krzyżowego i 4 operacjach). Szukam czegoś o większym promieniu skrętu, do "zjazdowej" jazdy a nie wiecznego skręcania:-) Nie chcę jednak typowej gigantki wc, wolałabym coś, na czym mogę odpocząć, do jazdy z dziećmi itp, narta typu allround, niezbyt twarda. Szukałam, ale większość ma promień skrętu około 12-13. Ktoś coś? Wiem chłopaki, że mi pomożecie:-) Jedziemy 19 grudnia już w Dolomity i zastanawiam się już teraz nad zakupem. Dzięki serdeczne z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Podaj Swoje wymiary i wagę oraz buciki? Coś pomiędzy to masz np nartę Voelkl Sc UVO :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siluete Napisano 2 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 (edytowane) Podaj Swoje wymiary i wagę oraz buciki? Coś pomiędzy to masz np nartę Voelkl Sc UVO :happy: Dzięki:-) ale wygooglałam, że jej promień skrętu przy 155 długości to 12,2, szukam o większym jednak. 170 cm wzrostu waga 55 kg buty Lange RS 110 Edytowane 2 Grudzień 2014 przez siluete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Podaj Swoje wymiary i wagę ... Siluete, i nie zapomnij podać BTB... :wink: :smile: Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruner79 Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 (edytowane) Mysle ze dechy o promieniu 15-17 zrobia "robote". Rossi pursuit 16tpx, dynastar chrome 74pro, volkle code speedwall, wszystkie bierz na 170cm dlugosci. Ewentualnie sa ciut mieksze odpowiedniki np w rossim pursuit 16, w dynku tez - chyba wersja fluid. Ja mam doswiadczenie na pursie 16tpx ti i code volkla. Mysle tez ze jesli z volkli to volkl rc tez bylby calkiem fajna decha. P.S. mozna brac poprawke na dlugosc dech nie skojarzylem ze Siluete jest kobieta i doradzilem jak dla faceta Edytowane 2 Grudzień 2014 przez bruner79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siluete Napisano 2 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Siluete, i nie zapomnij podać BTB... :wink: :smile: Tadek Nie czaję bazy;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Mysle ze dechy o promieniu 15-17 zrobia "robote". Rossi pursuit 16tpx, dynastar chrome 74pro, volkle code speedwall, wszystkie bierz na 170cm dlugosci. Ewentualnie sa ciut mieksze odpowiedniki np w rossim pursuit 16, w dynku tez - chyba wersja fluid. Ja mam doswiadczenie na pursie 16tpx ti i code volkla. Mysle tez ze jesli z volkli to volkl rc tez bylby calkiem fajna decha. Uprzedziłeś mnie... Właśnie przeglądałem jakie damskie długości mają chromy... :smile: 165 i 172. Siluete strasznie lekka jest. Siluete jak Ty właściwie jeździsz? Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruner79 Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Uprzedziłeś mnie... Właśnie przeglądałem jakie damskie długości mają chromy... :smile: 165 i 172. Siluete strasznie lekka jest. Siluete jak Ty właściwie jeździsz? Tadek Rzeczywiscie doradzilem narty w sumie unisex, ale..jest ale, z tego co przegladalem to dynastary maja rzeczywiscie swietne odpowiedniki dmaskich modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siluete Napisano 2 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Uprzedziłeś mnie... Właśnie przeglądałem jakie damskie długości mają chromy... :smile: 165 i 172. Siluete strasznie lekka jest. Siluete jak Ty właściwie jeździsz? Tadek Coraz lepiej:-) A tak poważnie, to mistrzem nie jestem, ale początkującym też nie. Ogólnie można nazwać średnio jeżdżąca kobieta o zacięciu sportowym. Narty w kwiatuszki mnie nie kręcą;-)))))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Nie czaję bazy;-) Tak sobie zażartowałem, może niezbyt fortunnie, ale rozbawiło mnie, że na forum bezceremonialnie zadajemy dziewczynom w sumie niedyskretne pytania... :wink: No to już poszedłem na całość... :smile: Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siluete Napisano 2 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Tak sobie zażartowałem, może niezbyt fortunnie, ale rozbawiło mnie, że na forum bezceremonialnie zadajemy dziewczynom w sumie niedyskretne pytania... :wink: No to już poszedłem na całość... :smile: Tadek Spoko, nie mam z tym problemu:-) Fotkę w kostiumie wkleić?:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Dawaj :applause: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Spoko, nie mam z tym problemu:-) Fotkę w kostiumie wkleić?:-) Oczywiście! A wracając do nart, to na chromach kwitków mało... :wink: http://www.skionline.pl/sprzet/narty,14-15,dynastar,cr-74-pro-r20-racing,7469.html i wersja trochę łatwiejsza: http://www.skionline.pl/sprzet/narty,14-15,dynastar,cr-74-fluid-x,7471.html Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Obie nartki fajne,na cały dzień jazdy :smile: Co do długości160- 165,spokojne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 (edytowane) ja bym to zaproponował ... to na czym jeżdżę ..... bardzo fajna narta Atomic Blackeye Ti .... Z genialnym Arc - [video=youtube;RjSOHiXoh_A] Jadąc na krawędzi narta wydaje się zdecydowanie bardziej twarda niż jest w praktyce a jeżeli jedziesz po miękkim na wprost jest mięciutka i bardzo stabilizuje wszelkie nierówności.... Dla osoby mającej problemy z kolanami może być to bardzo dobre rozwiązanie. W dużym uproszczeniu - narta na każde warunki na trasę jak i po za nią - z duża mocą również sportową. Edytowane 2 Grudzień 2014 przez jodek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siluete Napisano 4 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2014 http://www.skionline.pl/sprzet/narty,12-13,rossignol,radical-5rsx-xelium,6011.html A co sądzicie o tych nartach? Przy długości 162 promień skrętu 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 4 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2014 (edytowane) K2 Charger lub damski odpowiednik Superburnin lub Dynastar Elite Light... Edytowane 4 Grudzień 2014 przez miraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siluete Napisano 4 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2014 Superburnin przy długości 160 ma 12 promień skrętu:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 4 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2014 Na pewno nie jest to slalomka i daje dużo frajdy... może zobacz SuperFree Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siluete Napisano 4 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2014 Superfree długość tylko 153 znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 4 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2014 (edytowane) Superfree długość tylko 153 znalazłam zobacz tutaj ; http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=superfree+k2+160cm&=&rt=nc&LH_ItemCondition=3 Narta z Rokerem wiec może http://www.ebay.pl/itm/K2-SuperFree-76-ER3-10-Set-Damen-All-Terrain-Rocker-All-Mountain-Ski-/171135525016?pt=Sport_Skisport_Skier&var=&hash=item27d878e098 http://www.ebay.de/itm/K2-SUPERFREE-50th-Anniversary-Ski-inkl-Bindung-Gr-153-160-167cm-UVP-549-95-NEU-/281197068609 Edytowane 4 Grudzień 2014 przez miraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 4 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2014 Superburnin przy długości 160 ma 12 promień skrętu:-( Spokojnie możesz przy tej narcie celować w 167 cm. Będzie tylko lepiej. Pozdrawiam, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 4 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2014 (edytowane) Superburnin przy długości 160 ma 12 promień skrętu:-( Jeśli te, to tylko 167. Jeździłem chwilę na Chargerach. Te narty wyjątkowo potrzebują długości - mocno odczuwalny rocker. Tadek PS. Pisałem przez 0,5 godziny, bo zostałem odwołany do innych zajęć i nie znałem postu Juica. Fajnie, że mamy takie samo zdanie... :smile: Edytowane 4 Grudzień 2014 przez Tadeusz T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siluete Napisano 5 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2014 A te rossi które wrzuciłam ktoś zna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 5 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2014 (edytowane) A te rossi które wrzuciłam ktoś zna? To będzie najsłabsza sklepowa gigantka... Celuj ambitniej... Zobacz Dynastar Exclusive Elite http://www.skionline.pl/sprzet/narty,11-12,dynastar,exclusive-elite,5450.html Edytowane 5 Grudzień 2014 przez miraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi