zuu Napisano 9 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2015 Jestem na wyjezdzie i powaznie przymierzam sie do zakupu nart takich z opisu: - przeznaczenie: freeride- kazde warunki tj puch, szren, pokruszony zelzaly snieg itd/skitour/ - twardosc - w skali 1-10 6-7 - pod butem - 90-100 - dlugosc narty 175-180max -na dluSzej sobie nie radzilam Tutaj znalazlam jakies jedyne i wspaniale promocje na takie narty: 1: dynastar cham hm87 z wiązaniami dynafit 178 cm - uzywki - 580€ 2: black diamond 176 /136/100/122 - nowe bez wiazan 176-300€ 3: k2 annex 131/98/119 184cm bez wiazan uzywki - 450€ I masa innych/ armada/ salomon/movement... Ile warto wydac na taki sprzet? Na co uwazac w kwestiach technicznych? Kazda porada mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 9 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2015 nie wiem skąd te ceny : , ale np k2 annex 98 dł177cm nówki z sezonu 13/14 możesz kupić za 1249 zł , a tu piszesz o używkach za 1900 zeta :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 http://olx.pl/i2/oferta/narty-freeride-k2-obsethed-dl-179-CID767-ID8fbJW.html#:60d640a537 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuu Napisano 10 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 Juz raz kupilam narte przez neta i mam nieco mieszane uczucia w temacie. Jak przeglądałam neta to często gęsto jest problem z dostepem do modeli, dlugosci itd a tu jest full wybór. Nic, posprawdzam sobie i moze cos umyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 Zwracaj uwagę na wagę narty. Szerokość pod butem dla Ciebie zapewne 100-110 mm maks pod butem wystarczy, bo domyślam się że ważysz 50-65 kg. Tym bardziej jeśli chcesz na tej narcie turować to jej waga jest ważna. Jeśli ma być w miare uniwersalna to nie bierz narty z reverse camberem i potężnymi rockerami na tyle i przodzie Z wymienionych przez Ciebie, Dynastar Cham wydaje się spoko opcją - narta sama w sobie jest dobra, co prawda tylko 87 pod butem, ale dla kobiety może to wystarczyć. No i wiązanie dynafita - domyślam się że TLT? Jeśli tak to musisz wziąć pod uwagę zakup butów też do tego wiążania, ale dzięki temu cały zestaw będzie b. lekki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuu Napisano 10 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 Dziekuje Gregor za sensowne porady - wiązanie jest takie całe ze stali/metalu Buty chce zrobic custom w livigno (bede na koniec sezonu - wiem ze robią kazdą skorupę) Te narty nowki - moge stestowac sobie na grand montets - jest cale centrum dynastara. W ogole freeride tutaj to cos oblednego - dzis okupowalam grandes montets a we czwartek mam w planach valle blanche - co prawda bez przewodnika ale co pytan lokalesow to mowią ze w taką pogode /brak opadow, slonce/ bez problemu ogarne jadąc middlem / potem ew lewą stroną jesli umiejetnosci mi pozwolą Przewodnik bez grupy to tutaj koszt 335€/dzien w grupie 85€ - ale widzialam dzis te grupy.... Masakra. Banda ludzi prEwracających sie co chwila i pokonujących 100m w 5 minut... W dodatku mijalam ich na trawersach co je sobie sama wynalazlam / w szczeliny sie nje pchalam/ Generalnie chamonix mimo ze francuzi jest naprawde imponujące!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 Z tym wiązaniem i butem bardziej chodziło mi o sposób wpięcia buta. Jeśli jest to wiązanie kłowe, to but musi być odpowiedni pod to wiązanie:) zwykłego buta zjazdowego / freerideowego w nie nie wepniesz. Jeśli masz możliwość stestowania nart to zrób to. Poszukaj świeżego i głębszego śniegu, po zjeździe będziesz wiedzieć czy szerokość narty jest odpowiednia(oraz długość) czy jednak trzeba Ci więcej pod butem. A tego freeride w Cham to Ci zazdroszcze strasznie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuu Napisano 11 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2015 Z typami wiązan - i odpowoednich do tego butach z systemem to wiem Swieży głębszy snieg... Bez szans. Na dole zjezdzone do imentu i stopione na blache, góra przewiana tez na blache. Pojedyncze platy mniej przewianego sniegu - kruszyl sie i zostawialam cis w rodzaju glebszego sladu Z puchem takim do 50cm starczyly mi 90tki a i fajnie sobie radzily na stoku i twardszym freeride - k2 sideShow BackSide series - bardzo fajna nartka btw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi