bycmoze Napisano 14 Czerwiec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2005 Mam do wyboru dwie narty: Fischer RX8 (roczne) lub Atomic C:9+(nowy). Moje umiejętności to tylko poprzedni sezon, ale bardzo mi się spodobało. Wyczytałem, że łatwiejsze i lepsze do nauki techniki zjazdy są C9, problem w tym, że mam zacięcie do szybszej jazdy (niestety z częstymi upadkami, ale ponoć tylko tak się robi postępy) jestem też trochę ciężki ważę 86kg i mam 185 cm wzrostu i nie wiem czy C9 nie będą za miękkie. Zdecydowałem się raczej na RX8, ale nie wiem czy na moim poziomie to nie przesada. Może ktoś pamięta jeszcze swoje początki i udzieli cennych rad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 14 Czerwiec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2005 Fischer RX8 czy Atomic C:9+ Chyba jednal lekka przesada (rx8) a C9 faktycznie mogą być za miękkie. . . poszukaj czegos wyśrodkowanego. . . nie ma sensu się zabijać . . . podszkól technike a prędkość przyjdzie sama. . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Japoński Napisano 14 Czerwiec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2005 Fischer RX8 czy Atomic C:9+ rx 8 jest nartą o dużej tolerancji jeśli chodzi o technikę jazdy ale troszkę na wyrost. Na przyszły rok jest taka fajna nartka rc4 race c - nie pomyl z sc lub rc. Myślę że byłaby odpowiedniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekski Napisano 14 Czerwiec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2005 Fischer RX8 czy Atomic C:9+ Super propozycja od skośnego... Też polecam ta nartkę, chyba że amc 70 ta na której zima na finale cpp jechał i wygrał z arturem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bycmoze Napisano 14 Czerwiec 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2005 Fischer RX8 czy Atomic C:9+ dzięki za rady, ale muszę się zdecydować szybko a mam do wyboru tylko te dwie narty. Dlaczego rx8 jest na wyrost i w czym to przeszkadza. (sorry za laickie pytania) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek42 Napisano 15 Czerwiec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2005 Fischer RX8 czy Atomic C:9+ Jesli masz do wyboru tylko te, lub te..kup c9. W koncu nie bedziesz na nich jezdzil wiecznie.... do nauki sa jak mi sie wydaje rozsadniejsze. Jesli jezdzisz poprawnie (wycinasz i wiesz o co biega w tej zabawie), a chcesz narty na dluzej, zakup rx8 wielkim bledem nie bedzie (sa napewno trudniejsze od c9)...wiec jak zawsze wybor ostateczny nalezy do Ciebie.Pozdr. tk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Japoński Napisano 15 Czerwiec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2005 Fischer RX8 czy Atomic C:9+ rx8 nie jest nartą trudną - jest to amator cross slalom więc na pewno sobie z nią poradzisz, ale po prostu nie wykorzystasz jej możliwości (przynajmniej w tej chwili). W stsunku do C9 na pewno jest to narta sztywniejsza wzdłużnie w związku z czym wymaga przyłożenia większych sił, ale z kolei łatwiej skręca i szybciej wchodzi na krawędź z racji taliowania. Pytanie zasadnicze brzmi na ile sezonów przewidujesz te narty - jeśli krótko, często zmienasz sprzęt to C9 jeśli na dłużej to rx8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bycmoze Napisano 15 Czerwiec 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2005 Fischer RX8 czy Atomic C:9+ Rozmawiałem jeszcze z serwisem narciarskim, który zwrócił uwagę na wiązania. W rx8 są fs10 (płyta) jest to właściwie Tyrolia i według serwisu zdecydowanie lepsza od device 300 z C9 (mniej reklamacji). Dzięki za poświęcenie czasu, wybrałem RX8 i czekam na śnieg pozdrawiam Przemek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 15 Czerwiec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2005 Fischer RX8 czy Atomic C:9+ No i tak 3mac. Witamy w gronie Fischerowcow Tak, tak ronin - wiemy, grono zwolennikow, jedynie slusznej, trndy i stajliś narty, wzrasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Japoński Napisano 16 Czerwiec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2005 Fischer RX8 czy Atomic C:9+ baw się dobrze ( w końcu o to w tym wszystkim chodzi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bycmoze Napisano 16 Czerwiec 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2005 Fischer RX8 czy Atomic C:9+ Narty przyszły, są bardzo fajne, faktycznie widać w nich zastosowane technologie, ale tak jak pisałem są używane i tu wystąpił zgrzyt, krawędź dolna narty nie ma 1 milimetra i to mnie trochę załamało. Ponoć powinny mieć grubo ponad 3 mm. Czy to prawda, czy mam je zwrócić?. zakładałem raczej, że pojeżdżę na nich parę sezonów. co Wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sztorm Napisano 19 Czerwiec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2005 Fischer RX8 czy Atomic C:9+ Ja zakupiłem RX 8 na ten sezon 2005/2006 takie czarno pomarańczowe krawędź w nich to ok 2 mm gubości (minimalnie ponad 2) nie sądze abyś na swoich pojeździł wiecej niż max 2 sezony ale to bedzie zależeć przedewszystkim od częstotliwości i warunków w jakich bedą wykorzystywane . W tej sprawie nich jednak wypowiedza sie tutejsi fachowcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Japoński Napisano 20 Czerwiec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2005 Fischer RX8 czy Atomic C:9+ W nowym RX8 krawędź ma szerokość zgodnie z tolerancją od 2,9 do 3,2 mm. Nie wiem jak się umawiałeś ze sprzedawcąale jeśli jest tak jak piszesz to wytarczą na maks. 2 sezony (licząc w porywach do 2 tygodni na sezon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bycmoze Napisano 20 Czerwiec 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2005 Fischer RX8 czy Atomic C:9+ Dzięki za pomoc, umówiłem się tak, że mogę je zwrócić i tak zrobię i coś mi się wydaje, że kupię Atomica albo powalczę jeszcze z niemcami tam mają RX8 za 278 euro +przesyłka 35 euro (nowe). Nie wiem jak się jeździ na RX8 ale wzbudzają zaufanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi