Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Mam juz NTN ...

JC

Rekomendowane odpowiedzi

Mam juz NTN ...

Rozumiem, że NTN ma tak "silną markę", że nie ma potrzeby żadnej reklamy.

Mam wszystkie wydania NTN i doceniam ich wkład w propagowanie narciarstwa. Na pewno dzięki wprowadzeniu nart taliowanych jeździ się prościej, łatwiej i przyjemniej. I jeździ coraz więcej osób. I dla coraz większej rzeszy osób - co zresztą widać chociażby na tym forum - jest to "życiowa pasja".

A tak na marginesie - "przypomniałem" sobie I numer z sezonu 98 / 99.

Narty pogrupowane w praktycznie 8 kategorii (też ciekawa sprawa - praktycznie co rok inne kategorie, jedne pojawiają się - inne znikają - względy marketingowe?)

- SLALOM - testowane długości - w grnicach 180 cm, promień skrętu - około 35-40 m (Fischer SL World Cup - 183 cm / 44 m )

- SLALOM GIGANT - długości podobne, ale promienie mniejsze!? ( Fischer RS World Cup - 188 cm / 26 m)

- RACE CARVE - podobne do grupy giganta - Fischer Revolution Superradarec - 200 cm / 23 m

- FUN CARVE ( tu rewolucja!!) - długości 160 cm, promień 10-11 m (Fischer Revolution Radarec 150 cm / 10 m)

- ALLROUND CARVE - powiedzmy długość 175 cm, promień 15 m (ale (niestety ten sam jw Fischer Revolution Radarec 170 cm / 13 m)

- CROSS CARVE - długości 180 cm, promień 20 m, (Fischer Revolution Alltrax Freeride 183 cm / 21 m)

- EASY CARVE - długości 175 cm, promień około 20 m (Fischer Control plus 170 cm / 17,9 m)

- INNOWACJE ( ale takie FUN CARVE) - 150 cm, promień poniżej 10 m - też tam klasyfikowany jest Fischer Revolution Radarec (X-treme) - 150 cm / ??

Przepraszam, że tak "uczepiłem" się nart Fischera.....

Tak to wyglądało 7 lat temu - od tego czasu dokonała się prawdziwa rewolucja zapoczątkowana nartami chyba najbardziej ulubionymi przez NTN - fun carve.

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...