Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Biegówki

tymon_tm

Rekomendowane odpowiedzi

Cześc. Post kieruję w szczególnosci do osób z miasta Budki Suflera i talientivnych prezenterów TV3. Korci mnie trochę nabyć drogą kupna narty biegowe. Jest jednak problem a nawet dwa - nie ma sniegu (tego sie nie da przeskoczyć) i kompletnie nie wiem gdzie w okolicach Lublina mozna sobie ich `poużywać`. Czy ta dyscyplina jest wogóle uprawiana przez kogoś (tzn amatorsko chocby)??

pozdraviam

Biegówki

Jakiś tam wybór biegówek widziałem w Warszawskim Gosporcie.(imielin)

Ale gdzie się na tym poruszać to sam nie wiem. Sam kiedyś kupiłem jeszcze w jakimś polsporcie ale zdążyły się zestarzeć w piwnicy nidoczekawszy śniegu w poznańskim klimacie.

Siema

Mac

Biegówki

A, jest tez minus. Brak kultury sportowej w naszym miescie powoduje, ze jak juz po dwoch wizytach w lesie wyrobisz sobie "slad" to niestety spacerowicze Ci go rozdepcza, bo latwiej im isc po czyms takim niz obok - niestety nie mysla o biegaczach...

Pozdrawiam

Jacek

Biegówki

Mieszkam koło Starego Lasu ale chyba trudno tu o wystarczająca ilosc sniegu zeby nie zataraniać po gałęziach. Choć mój sasiad systematycznie jeździ (chyba w lesie) to nie widywałem ani tam ani w okolicy innych `bjerndalenów`. Z tą kulturą sportową - mi wystarczy że sie ludzie gapia na mnie jak na postrzeleńca kogda dosiadam swój rower - domyslam sie że ewentualne spotkanie x-stopnia z róznymi typami (czy to żule czy pro-rodziny na spacerku)podczas jazdy chocby w tym lesie na biegówach polegałoby na wtykaniu palcami na śmierć i usmiechach politowania. A jak jadę na dwóch kólkach to mnie przynajmniej klepnąc nie zdołają:)

pozdraviam

Biegówki

Kiedyś jak jeszcze mieszkałem na LSM-ach to można było pobiegać w Starym Lesie droga przy torach ale od kąd nabudowali osiedli w wąwozach to raczej Stary Las służy jako miejsce do walenia wińska dla okolicznych żuli :((

Co do biegania to od szwagierka wiem że w Tomaszowie Lubelski, każdej zimy przygotowują trasę biegową półprofesjinalnie (chyba krokiem łyzwowym nie pobiegniesz) w Siwej Dolinie :) To tam gdzie odbywają się zawody MTB , kiedyś nawet Puchar Langa się odbywał. A i miła knajpka jest u wylotu dolinki (jeżdzę tam na rowerze)

Biegówki widziałem w ofercie Makro ale ono sie cieszy miernym zaufaniem forumowiczów. Ze swojej strony powiem że uzywamy oboje butów alpiny do biegania ( trochę innych niz w ofercie ale jednak) j jesteśmy bardzo zadowolenia (poziom oczywiście amatorsko-rekreacyjny)

Do zobaczenia na biegówkach ;)

Biegówki

Nio tak do Tomaszowa to jednak jest kawałek.. A może na ścieżce rowerowej jak śnieg ją przykryje...? Dupnie troche z tą rekreacją u nas. Aaa - czy przypadkiem w AlpenSki Center Rąblów nie ma przypadkiem tras MTB na których moznaby pobiegać??

pozdraviam

ps. Ja tak na razie teoretycznie - musze rozpoznać przeciwnika zanim zdecyduję sie na bieganie:)

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...