atomski Napisano 5 Wrzesień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2006 Witam, W sieci nie można znaleść żadnej wiadoności na ten temat, więc informuję, że w Chyrowej k/Dukli w Beskidzie Niskim budowany jest w tym roku nowy wyciąg. Mam nadzieję, że istniejący też zostanie reaktywowany i zrobi się taka mała przyjemna stacja narciarska z perspektywami rozwoju. Wyciąg orczykowy ca.. 600 m. Wdzięczny będę za dodatkowe info. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fosek Napisano 6 Wrzesień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2006 Nowy wyciąg w Chyrowej Mieszkam w Jaśle ale nic nie słyszałem o nowym wyciągu w Chyrowej, skąd masz takie wiadomości? Co do starego to raz parę ładnych lat temu miałem okazję tam pozjeżdżać ale nie wywarł on na mnie wielkiego wrażenia . Od tej pory nie wiem co się tam dzieje i czy wogóle się coś dzieje, z tego co wiem to chyba ten wyciąg jest nieczynny ( brak infrastruktury, parkingu a przede wszystkim przygotowania trasy - ratrak). Wiem natomiast że jest przygotowywany mały stok po budowę wyciągu w Światkowej za Krempną ale co do otwacia to dopiero chyba za rok lub dwa. Ma to być niewielki i niedługi wyciąg rekreacyjny najprawdopodobniej talerzyk lub orczyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzin Napisano 7 Wrzesień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2006 Nowy wyciąg w Chyrowej proponuje wziąść rowerek pojechac na rekonesans ,wykonać pare fotek i opisać relację na forum.zainteresowani zapewne chetnie skorzystaja z takich wiadomosci... muzin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atomski Napisano 14 Październik 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2006 Nowy wyciąg w Chyrowej Dodatkowe informacje na temat wyciągu w Chyrowej. Planowane uruchomienie tej zimy. Orczyk typ H 130 Długość trasy 835 m Przewyższenie 183 m Przepustowość 900 osób/godz Prędkość 1,6-3,5 m/s Orczyk typ FP Długość trasy 366 m Przewyższenie 71 m Przepustowość 750 osób/godz Prędkość 1,6-3,5 m/s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi