parówa Napisano 7 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2006 Ktoś coś wie ??? łatwość prowadzenia, uniwersalność, trzymanie krawędzi, twardość itp.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2006 Metron B5 vs. RX Fire Hmmmm.... troche trudno porównać. B5 Długość: 152/162/172 Promień: 11m /162 Taliowanie: 131-76-115 Czyli typowa narty all mountain, na "każdy" teren, stabilna, trzymajaca krawędź. Długość: 170/165/160/155 Promień: 12 m /165 Taliowanie: 123-66-102 To typowy fun carver, o "mocnym" taliowaniu, wąska w talii, "wyrywająca" w ostrych skrętach, bardzo dobrze trzymająca na twardym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parówa Napisano 7 Grudzień 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2006 Metron B5 vs. RX Fire o.k. dzięki!! Ale która byłaby lepsza na "polskie" stoki (nie zawsze najlepiej przygotowane). Nie zawsze mam czss pojeździć rano i muszę wieczorkiem walczyć z delikatnym lodem i muldami. Jak w takich warunkach spisze się FIRE??? Ewentualnie jak na przygotowanym stoku radzi sobie B5?? jest zwinna czy raczej ociężała, Można na niej pośmigać "fun"?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukuror Napisano 7 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2006 Metron B5 vs. RX Fire Tak jak JC napisał masz wybór: typowa narty all mountain vs typowy fun carver. Dylemacik stary jak świat (przynajmniej dla mnie).Na super przygotowane traski- RX, Wąska talia zapewni ci błyskawiczną zmiane krawędzi. Przy B5 odwrotnie w tzn.zmiana krawędzi będzie wolniejsza, ale za to stabilność w cięzkim śniegu bardzo fajna.Teaz tylko odpowiedz sobie na pytanie na czym Ci bardziej zależy. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikp77 Napisano 9 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2006 Metron B5 vs. RX Fire dla mnie fishery ale mam nowe do sprzedania jedne i drugie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi