Ojej Napisano 2 Grudzień 2002 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2002 Podwyższenie - jak się liczy? Od górnej płyty narty do płyty wiązania (przód, tył? jest róznica) Od ślizgu do płyty wiazania (przód, tył?) Jak jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xnoowee Napisano 2 Grudzień 2002 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2002 Płyta pod wiązanie jest cholernie ważna jesli o to ci chodzi z tym podwyższeniem. A może źle zrozumiałem !? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xnoowee Napisano 2 Grudzień 2002 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2002 Płyta pod wiązanie jest cholernie ważna jesli o to ci chodzi z tym podwyższeniem. A może źle zrozumiałem !? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac Napisano 4 Grudzień 2002 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2002 Płyta pod wiązanie Ani nie wiem dokładnie, o co Ci chodzi ani nie znam się za bardzo, ale zajrzyj na stronę 8 magazynu ski. Pozdrawiam Mac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qox Napisano 5 Grudzień 2002 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2002 Płyta pod wiązanie Please adres www. Chodzi mi o przewyzszenie w mm (milimetry) Od czego sie liczy: spód narty, góra narty. Do czego: płyta wiązania z przodu, plyta wiązania z tyłu ????? Jak sie liczy FIS-owe 55mm ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac Napisano 5 Grudzień 2002 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2002 Płyta pod wiązanie Jeśli prośba o adres www dotyczyła mojego posta to sprostowanie: miałem na myśli magazyn – czasopismo takie na papierze co się kiosku kupuje. Nie żebym się na tym specjalnie znał choć na pewno cieszę się że stoję sobie trochę wyżej bo tak jest niewątpliwie lepiej i to z wielu powodów ale mogę przytoczyć to co tam było w około tego tematu napisane. Artykuł dotyczył dokładnie zmian jakie mają zajść w następnym sezonie w sprzęcie zawodniczym tzn. minimalna długość, promień skrętu, itp. itd. A co co wysokości to było tak. ...FIS wprowadził także zmiany w maksymalnej wysokości obcasa buta zawodniczego dla mężczyzn. Wysokość mierzona od spodu podeszwy do wewnętrznej strony wkładki pod piętą nie morze być większa niż 45mm. Dotychczas wysokość ta wynosiła 50mm. Narta – wiązanie – płyta – but: Mężczyźni: 55-45mm Kobiety: 55-45mm Zmianie nie uległa tzw. „wysokość stania” czyli grubość narty + wiązanie + płyta. Dla pozostaje to dalej 55mm. To jest tekst przerzucony na „żywca”. Niestety nie pada tu termin „ podwyższenie” czy też „ przewyższenie” a ponieważ może dużo oznaczać to pozostaje ci: a. wydedukować samemu b. poczekać aż odezwie się ktoś bardziej umny. Powodzenia Pozdrowionka Mac ps. Jeśli jest to na pewno 55mm to może jest to "wysokość stania" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi