pirmin Napisano 15 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2003 mam 178cm wzrostu waze 72kg , jezdziłem na Dynstarach (klasyki ) ale chciałbym spróbowac carvingu , rozwazam kupno Rossignol Bandit XX narta freeridowa 50%trasa 50% dziewiczy teren , co sadzicie o takim typie nart , zapraszam na rozmowe , moje GG to 2459355 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudy Napisano 15 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2003 kupuje nowy sprzęt...co poradzicie?? moze dynastar 68 vertical albo blizzard epic 7TI, atomic STOMP a zreszta dam ci rade wejdz na dzial sprzet daj tego rossignola i kliknij "porównaj" daj sezon jaki cie interesuje, firme i pokarze ci sie narta porównywalna do danej.... nie chce zle doradzic decyzja wiec nalezy do ciebie.... pz. rudy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHAR_PEI Napisano 16 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2003 kupuje nowy sprzęt...co poradzicie?? No niewiem czy Banditt XX bedzie fajny, kolega kupił z jednym X i sprzedał go tak samo szybko jak sie na niego zdecydował, naprawde nie polecam narta jest twarda i niepzyjemna dla kogoś kto chce smakować carvingu. A tak wogóle to chcesz spróbować carvingu a nie jazdy w dzikim puchu bo do tego te narty tak naprawde sa stworzone. Polecam grupe allround, albo jakąs miękka slalomke poniewaz musisz od czegos zacząc (a jak kupisz twarda deske to mozesz sie do carvingu zniechecic, a po co?). Sprobój dobrac cos z Fischera albo Atomica jeszcze cena jest przystępna no moze jeszcze Rossiniol. Pozd Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
st_x Napisano 24 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2003 kupuje nowy sprzęt...co poradzicie?? Witam Jak pisałem kilka odpowiedzi wyżej bedąc początkującym (a nawet całkiem zielonym ) zaczałem jeżdzic na jakiś Sceno Fischera i temu podobnych (carwingowe dla poczatkujących) i sie strasznie meczyłem.Potem przesiadłem się na "topowe" ( Head Slalom WorldCup Ti, Atomic 10.11 i Fischer Radarc ) i na tych dopiero miałem przyjemność z jazdy. Moim zdaniem miekka narta na dobrze (moze tylko za granicą ) ) przygotowanej trasie nigdy tak nie bedzie trzymać i dawać poczucia bezpieczeństwa i stabilności jak "narta dla początkujących". P.S. Dla uzupełnienia - 85kg, 193 cm wzrostu i najdłuższe narty na jakich jeżdziłem miały 165 cm. Pozdrawiam st_x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lupus Napisano 24 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2003 kupuje nowy sprzęt...co poradzicie?? czesc, ja kiedys kupilem narty tego typu Atomici Beta Ride do roznych trudnych warunkow, a mialem tez na mysli Bandity i po dwoch sezonach meczarni na stokach i ambicji jezdzenia carwingowo sprzedalem je wlasnie za bezcen. mam wrazenie, ze jestes bliski podobnego bledu, bo za taki uwazam moje czyny. jesli chcesz jezdzic carwingowo a przyokazji nie katowac nog by wycisnac z narty ladny ciety slad i jeszcze nie 20 metrowy jego promien to raczej nie kupuj Banditow. wybierz allroundy lub niezbyt wymagajace slalomki, choc okreslenie niezbyt wymagajace wydaje sie byc eufemizmem. pozdro lupus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi