Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Czy sie oplaca..?

Mastaz

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie czy jak jezdrze sobie 2-3 razy w roku to oplaca mi sie kupowac nartki?? Tak sobie policzylem ze w sumie jakos niespecjalnie... za 6 dni na funach we Wloszech placilem 33 euro... czyli jakby nie liczyc w najgorszym wypadku (znaczy najlepszym... czyli 3 razy w roku :) wydaje rocznie na narty jakies 100 euro...czyli 400 plnów... no a takie np. Radarc kosztuja z pewnie z 1600... plus wiazania... to jakby nie patrzec zwroca mi sie po 4 latach.... a wtedy moga byc juz mocno zjechane... choc z drugiej strony nie wypozycza sie nowiutkich nart ale sa one naostrzone i zadbane... co tez kosztowaloby jakbym mial swoje.... czy sie wiec oplaca?? moze cos zle z moimi wyliczeniami? :)

Czy sie oplaca..?

Jazda na nartach w ogole sie nie oplaca. Ja tylko dokladam do tego interesu.

Z moich doswiadczen wypozyczenie dobrego sprzetu we Wloszech wychodzilo sporo drozej niz piszesz (10-15 euro za dzien- przy wypozyczeniu na 6 dni pewnie byloby troche taniej). Nawet za ta cene gotow bylbym nie kupowac nart i je wypozyczac (nie trzeba targac ze soba sprzetu, troszczyc sie o konserwacje itp.) gdyby nie pewne ale- nie zawsze mozesz wypozyczyc to na co akurat masz ochote. Chce jezdzic na funach a tu w wypozyczalni same dlugasne allroudy itp. W Polsce jest z tym jeszcze gorzej. Wiec po straceniu mnostwa czasu na poszukiwaniach sprzetu w wypozyczalniach, ktore molbym spedzic na stoku nabylem sobie wlasne narty. Moge sie zgodzic, ze to sie nie oplaca, ale jestem ze swojej decyzji zadowolony

Pozdrawiam

:-)

Czy sie oplaca..?

Mi wyszlo tyle bo zazwyczaj wybieram sie wieksza grupa i zawsze udaje sie jakies znizki zalatwic... zgadzam sie za dzien kosztuja z 10-15 euro... ja jeszcze nie mialem problemow z wypozyczeniem tego co chce (znaczy nie nastawiam sie ze wypozycze konkretny model bo z tym moga byc problemy ale funy zawsze jakies mieli)... w Polsce pewnie gorzej.. Jazda na nartach sie nie oplaca... hehe chodzilo mi bardziej o to czy warto kupowac czy lepiej wypozyczac po prostu... no ale wszystko jedno :D bede sobie pozyczal..

Czy sie oplaca..?

Mialem podobny dylemat. Oplaca sie tylko pod warunkiem, ze duzo jezdzisz w Polsce. Chociaz nawet wtedy trzeba raczej kupic zuzlowki, w kazdym razie cos za ok. 1000 zl (z wiazaniami). Wypozyczanie nart na 3 weekendy w, powiedzmy Krynicy to 6x60PLN, pomnóż przez 3 sezony i akurat sie zamortyzują.

Pozdro,

Grześ

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...