Mastaz Napisano 14 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2003 No wlasnie czy jak jezdrze sobie 2-3 razy w roku to oplaca mi sie kupowac nartki?? Tak sobie policzylem ze w sumie jakos niespecjalnie... za 6 dni na funach we Wloszech placilem 33 euro... czyli jakby nie liczyc w najgorszym wypadku (znaczy najlepszym... czyli 3 razy w roku wydaje rocznie na narty jakies 100 euro...czyli 400 plnów... no a takie np. Radarc kosztuja z pewnie z 1600... plus wiazania... to jakby nie patrzec zwroca mi sie po 4 latach.... a wtedy moga byc juz mocno zjechane... choc z drugiej strony nie wypozycza sie nowiutkich nart ale sa one naostrzone i zadbane... co tez kosztowaloby jakbym mial swoje.... czy sie wiec oplaca?? moze cos zle z moimi wyliczeniami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz Napisano 14 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2003 Czy sie oplaca..? Masz calkowita racje, jesli jeszcze wezmiesz pod uwage wydatki na: ostrzenie, smarowanie i ew. renowacje (w sumie ok. 100 zl) - co w zasadzie robi sie po kazdych 6-ciu dniach na stoku, to juz na pewno nart nie kupisz :-) Pozdrawiam Lukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino Napisano 14 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2003 Czy sie oplaca..? Kup narty używane; za ok. 1200,- z wiązaniami, np: 10.11; po kłopocie; jeżeli myślisz w kategoriach: narty zwrócą mi się za 3 lata... - to nie jest samochód; pzdr domino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekl Napisano 14 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2003 Czy sie oplaca..? Jazda na nartach w ogole sie nie oplaca. Ja tylko dokladam do tego interesu. Z moich doswiadczen wypozyczenie dobrego sprzetu we Wloszech wychodzilo sporo drozej niz piszesz (10-15 euro za dzien- przy wypozyczeniu na 6 dni pewnie byloby troche taniej). Nawet za ta cene gotow bylbym nie kupowac nart i je wypozyczac (nie trzeba targac ze soba sprzetu, troszczyc sie o konserwacje itp.) gdyby nie pewne ale- nie zawsze mozesz wypozyczyc to na co akurat masz ochote. Chce jezdzic na funach a tu w wypozyczalni same dlugasne allroudy itp. W Polsce jest z tym jeszcze gorzej. Wiec po straceniu mnostwa czasu na poszukiwaniach sprzetu w wypozyczalniach, ktore molbym spedzic na stoku nabylem sobie wlasne narty. Moge sie zgodzic, ze to sie nie oplaca, ale jestem ze swojej decyzji zadowolony Pozdrawiam :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mastaz Napisano 14 Styczeń 2003 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2003 Czy sie oplaca..? Mi wyszlo tyle bo zazwyczaj wybieram sie wieksza grupa i zawsze udaje sie jakies znizki zalatwic... zgadzam sie za dzien kosztuja z 10-15 euro... ja jeszcze nie mialem problemow z wypozyczeniem tego co chce (znaczy nie nastawiam sie ze wypozycze konkretny model bo z tym moga byc problemy ale funy zawsze jakies mieli)... w Polsce pewnie gorzej.. Jazda na nartach sie nie oplaca... hehe chodzilo mi bardziej o to czy warto kupowac czy lepiej wypozyczac po prostu... no ale wszystko jedno bede sobie pozyczal.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malyzenio Napisano 14 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2003 Czy sie oplaca..? Mialem podobny dylemat. Oplaca sie tylko pod warunkiem, ze duzo jezdzisz w Polsce. Chociaz nawet wtedy trzeba raczej kupic zuzlowki, w kazdym razie cos za ok. 1000 zl (z wiazaniami). Wypozyczanie nart na 3 weekendy w, powiedzmy Krynicy to 6x60PLN, pomnóż przez 3 sezony i akurat sie zamortyzują. Pozdro, Grześ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiphop[ Napisano 14 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2003 Czy sie oplaca..? tez juz wypozyczam= mozna "potestowac" rozne modele i jest o czym pisac na forum, nie ukradna pod barem, serwis z glowy, same plusy:-) u nas tez juz mozna cos wypozyczyc sensownego:-) hiphop[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piętras Napisano 18 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2003 Czy sie oplaca..? i tak i nie za 6 dni we Włoszech na Radarcach zapłaciłbyś sporo więcej,narty vip kosztują ok.20 euro dziennie ale wybór należy do ciebie (nowe Radarce z niezłymi wiązaniami możne kupić za 1600-1700zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi