mac Napisano 22 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2005 Mam następujący problem: samej końcówce zeszłego sezonu bardzo dokuczliwe stało się dla mnie częste wypinanie nart. Mam tu na myśli oczywiście wypinanie nie w wyniku nagłego i niespodziewanego przyziemienia a samoistne i niestety często do takiegoż przyziemienia prowadzące. Przez 4 lata użytkowania tych wiązań wszystko było cacy aż tu nagle takie coś. Był to koniec sezonu i dałem spokój. Tyle tylko że teraz zbliża się początek sezonu i cos chciałem z tym zrobić. Zapytałem dzisiaj w dwóch serwisach o możliwość przeglądu i konserwacji wiązań. W jednym serwisie dowiedziałem się że nie robi się czegoś takiego i jak wiązania nie działają tak jak bym chciał to mogę je wymienić. W drugim serwisie dowiedziałem się że mogą wstrzyknąć dawkę nowego smaru przy czym o czymś takim jak jakieś czyszczenie mogę zapomnieć. Mam więc pytanie do fachowców: Czy faktycznie nic więcej się nie powinno robić z wiązaniami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzin Napisano 22 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2005 Problem z wiązaniami można zrobić diagnostykę wiązań na specjalnej maszynce JET BOND... a dlaczego wypina??? być może uległa uszkodzeniu sprężyna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyder Napisano 23 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2005 Problem z wiązaniami te wiazania juz sie nie nadaja do niczego a tak na przyszlosc to zawsze po sezonie powinienes sile wypiecia skrecic do minimum !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac Napisano 23 Listopad 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2005 Problem z wiązaniami I tu pewnie jest podstawowa przyczyna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 23 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2005 Problem z wiązaniami a moze trzeba po prostu ustawic bo sie cos rozregulowalo, sila docisku albo naprezenie sprezyny ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac Napisano 23 Listopad 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2005 Problem z wiązaniami Próbowałem dociągać trochę sprężynę ale to nic nie pomagało. Tak dla uściślenia mowa o Atomicach 310 race. Posiadają one możliwość blokowania części przedniej, tyle tylko że działa to tylko na ruch pionowy (jeśli dobrze rozumiem) tak czy inaczej blokowanie nie pomagało. Wypina właśnie przód i to w bok, zwykle przy szybszym przejeździe po takich mini muldkach. To że są przykręcone do 11.12 też im pewnie nie pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 23 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2005 Problem z wiązaniami no to rzeczywiscie musialo sie cos popsuc, nie spotaklem sie z czyms takim, nie sadze jednak zeby sprezyna poplynela przez lato tak jak ktos sugerowal - to jest raczej niemozliwe (moim zdaniem), dziwne jest to ze piszesz "wypinanie nart" czyli dotyczy obu wiazan, umowily sie czy co? nie znam kompletnie tych wiazan wiec nie potrafie pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek42 Napisano 24 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2005 Problem z wiązaniami A moze docisk tylu wiazania jest nieustawiony? To jedyne co przychodzi mi do glowy w tym wypadku. Jesli ustwailes na 12 czyli max i wypinaja...to chyba jedyna przyczyna. Jesli nie ..to radze serwis...a wiec ogledziny na zywo. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac Napisano 24 Listopad 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2005 Problem z wiązaniami Dzięki za odpowiedzi. Zaniosę do serwisu. Niech sprawdzą. Może zrobiłem się po prostu za ciężki na te wiązania albo za dużo od nich wymagam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi