Narty - skionline.pl
Jump to content

Metron B5 vs Zenith 9Ti - czy ktos porównywał

zibis

Recommended Posts

witam,

noszę się z zamiarem zakupu nart tego typu (choć rozważam też wymianę moich VR27 z 2002/2003 na model teoroczny..)

czy znajdzie się ktos, kto z własnego doświadczenia może napisać parę słów nt. tych modeli?

chciałem sam móc ocenić, próbowałem gdzieś te modele wypozyczyć, ale nigdzie nie znalazłem B5(niższe owszem..), Zenith 9 nawet w Rossignol Demo Tourze mają tylko 160cm...

a ja potrzebuje/chcę 170..

znalezienie zaś u nas VR27, graniczy z cudem.. ;)

--

pozdrawiam

Poszukaj we wcześniejszych wątkach, gdzieś opisywałem moje wrażenia po M:B5 z 04/05. Bardzo ciężkie i agresywne narty. Ale za to przejadą, przez wszystko.... Na twardych stokach można się nieźle pobawic, świetnie trzymają na krawędziach. Na muldach, czy głębszym śniegu są rewelcyjne jak na narty uniwersalne, rewalacyjne.... dopóki starcza siły....Chwilami bardziej przypominają zabawki niż narty za 3500zł.

Rossignoli z przekonania bym nie kupił, ale Metronów pewnie teraz też bym nie wybrał, nie jako jedyne narty.

pozdr

dlaczego nie Rossi?? ja nie wiem czy nie większe zaufanie mam właśnie do tej marki niż do Atomica.. ;)

a jakie mogłyby być te jedyne? i czy to wogóle możliwe..? ;)

(znaczy, czy są takie, bo przecież Metrony mają za takie uchodzić..)

VR mam o dł.170cm

ciężko mi będzie sie ich pozbyć :)

nikt (no prawie nikt..) takich nie ma, więc nie pomylę się jak je zostawię przed knajpą(co mi sie zdarzyło jak miałem wcześniej A. 9.12) i nie boję się że ich wogóle nie znajdę(bo sie komus 'spodobały')

ale.. to już 4 sezony i nawet w zaprzyjaźnionym serwisie(nie sklepie!!) polecają zmianę...

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Create New...