Radzio Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Witam Mam takie pytanie , w jaki sposób zabezpieczyć ślizgi i krawędzie nart po skończonej jeździe . Kwestia dotyczy sytuacj , gdy po skończonej jeździe odstawiłem narty za "szfę ", uprzedniu wycierajac je z wody i śniegu po ok 2 tygodniach zauważyłem rdzawy nalot na krawędziach . Są to nowe natrki dlatego mi ich szkoda, we wszczeniejszych chyba nie widziałem tego typu problemów . I stad moej pytanie w jaki sposób zabezpieczyć krawędzie tudzież ślizgi w tzw. połowie sezonu, tzn. pomiedzy wyjazdami -smary,woski; oleje??Jakby ktoś mi podpowiedział bede wdzięczny :-) Pozdro Radzio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cisiu Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Jak zabezpieczyć narty ?? Ja po sezonie smaruje narty smarem i nie ściągam go wogóle cyklina wcześnie osuszam narty dokładnie a jeśli chce znowu na nich jechać czyli na następny sezon zmywam ten stary smar i smaruje od nowa tak jak zawsze raczej nie mam takich problemów Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek Posted February 13, 2006 Report Share Posted February 13, 2006 Jak zabezpieczyć narty ?? slizg oczywiscie trzeba posamrowac tak jak pisze Cisiu ale krawedzie jak sa suche to nie powinny rdzewiec, moze byly nie calkiem suche i wsadziels je do szczelnego pokrowca Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek1975 Posted February 14, 2006 Report Share Posted February 14, 2006 Jak zabezpieczyć narty ?? Kupiłem w sklepie smar TOKO w spray'u na bazie alkoholu. Alkohol powoduje że woda odparowuje. Smaruje krawędzie tak samo jak ślizgi raczej działa. Można aby byc pewnym że nie wstawiasz za szafę nart pokrytych solą z jezdni opłukać je pod bieżącą wodą - ślizg i krawędzie (do wiązań też jest specjalny smar) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts