Narty - skionline.pl
Jump to content

Jak zabezpieczyć narty ??

Radzio

Recommended Posts

Witam

Mam takie pytanie , w jaki sposób zabezpieczyć ślizgi i krawędzie nart po skończonej jeździe . Kwestia dotyczy sytuacj , gdy po skończonej jeździe odstawiłem narty za "szfę ", uprzedniu wycierajac je z wody i śniegu po ok 2 tygodniach zauważyłem rdzawy nalot na krawędziach . Są to nowe natrki dlatego mi ich szkoda, we wszczeniejszych chyba nie widziałem tego typu problemów . I stad moej pytanie w jaki sposób zabezpieczyć krawędzie tudzież ślizgi w tzw. połowie sezonu, tzn. pomiedzy wyjazdami -smary,woski; oleje??Jakby ktoś mi podpowiedział bede wdzięczny :-)

Pozdro Radzio

Ja po sezonie smaruje narty smarem i nie ściągam go wogóle cyklina wcześnie osuszam narty dokładnie a jeśli chce znowu na nich jechać czyli na następny sezon zmywam ten stary smar i smaruje od nowa tak jak zawsze raczej nie mam takich problemów

Pozdrawiam

Kupiłem w sklepie smar TOKO w spray'u na bazie alkoholu. Alkohol powoduje że woda odparowuje. Smaruje krawędzie tak samo jak ślizgi raczej działa. Można aby byc pewnym że nie wstawiasz za szafę nart pokrytych solą z jezdni opłukać je pod bieżącą wodą - ślizg i krawędzie (do wiązań też jest specjalny smar)

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Create New...