fikol Napisano 15 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2008 JAKOS MI UMKNELO OSTATNIO TO MOZE TERAZ: 1. alpendorf - NOWA GONDOLKA - BARDZO TRAFIONA INWESTYCJA - CAKOWICE ROZLADOWUJE PROBLEM KOLEJEK W OKOLICY - W OKRESIE NOWOROCZNYM HUSTAWKA WAGRAIN-ALPENDORF PRAWIE BEZ KOLEJEK - A W TYM SAMYM CZASIE WAGRAIN-FLACHAU TRAGEDIA - TAKIEJ KOLEJKI (FLYING MOZART) TO JESZCZE NIE WIDZIALEM (A JUZ TROCHE WIDZIALEM) 2. Fanningberg - modernizacja - kanapa 6-ka - fajny osrodek na okresy HIGH SEASON - niby 5 wyciagow ale jest po czym pojezdzic chociaz 1 dzien albo 1/2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 15 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2008 Zillertal W Zell am Ziller powstala nowa 6-cio osobowa zamykana kanapa Kreuzjoch-x-Press. http://www.zillertalarena.at/en/arena/winter/kreuzjochxpress.html?PHPSESSID=2cf8caeaae8a9882e75ef0bafab651d9&PHPSESSID=2cf8caeaae8a9882e75ef0bafab651d9&PHPSESSID=d7cccb755062483dc185c94c2a5752f1 http://www.zillertalarena.at/de/arena/winter/kreuzjochxpress.html?galerie=Baustelle%20Kreuzjoch-X-Press długość: 1260m przepustowość: 2400 osob/h koszt budowy: 5,4 mln EUR Dodatkowo w Gerlos powstal nowy Snow Park HOT ZONE o charakterystyce latwo/sredniej, zawierajacy slope style a w nim: medium kicker Line, easy cruising Line, rainbow box, kinked box, straight box, curved box. http://www.zillertalarena.at/en/arena/winter/boarders.html?PHPSESSID=8b075ac519b6c24c8b897ef03e883681&PHPSESSID=d7cccb755062483dc185c94c2a5752f1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 15 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2008 W Val Di Sole powstała nowa gondola z nową trasą. Dolny terminal to wspólna stacja gondoli i DOLOMITI EXPRESS który regularnie kursuje tu z Trento i Doalasa http://www.ski.it/html/treno-sci_en.asp?s=754&l=EN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 15 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2008 Do Val di Sole jeszcze dodam że na Madonnie został stary wyciąg zastąpiony nową gondolką 5LAGHI a kompleks TONALE został połaczony z Pontedilegno i z Temu:) Wyciąg o którym pisze SB to nowiuteńki:) jak tam byłem w grudniu to jeszcze trwały jakieś prace wykonczeniowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 20 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2008 Do Val di Sole jeszcze dodam że na Madonnie został stary wyciąg zastąpiony nową gondolką 5LAGHI To chodzi o tą kolej wagonową: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 21 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2008 Wyciąg o którym pisze SB to nowiuteńki jak tam byłem w grudniu to jeszcze trwały jakieś prace wykonczeniowe Ta gondola nazywa się Mastelina.Już działa ale trasa zjazdowa biegnąca do jej początku jeszcze nie otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 21 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2008 Tak SB:) Dokładnie o tą kolej wagonową mi chodziło:) Tylko brakło mi wtedy słówka na jej określenie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 21 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2008 Wagonik starej kolejki 5Laghi można sobie oglądać przy dolnej stacji nowej 8-osobowej gondolki. Przyjemnie było mi powspominać,że jeszcze w marcu 2007 jechało się nią na górę. A jakby tak byli taką manianę na Kasprusia szczelili. Toż to zielone ludki by chyba poczerwieniały. No ale tam w Alpach można w góry wywozić większe ilości ludzi bo tam chyba nijakich świstaków,kozic czy innej zwierzyny nima:p Ślady (tropy) na śniegu to pewnie UFO albo krasnoludki tam robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi