Student Napisano 19 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2008 Witam serdecznie, Jestem nowym użytkownikiem forum, mam na imię Radek i mieszkam w Gliwicach. Na nartach jeżdżę dość długo a poziom swoich umiejętności oceniam na 7. Ostatnio dostałem w prezencie narty Atomic GS11 (używane, dwuletnie) i chciałbym dobrać do nich buty. Z tego co się zorientowałem to narty te są nartami gigantowymi, twardymi, w związku z tym należałoby mieć do nich odpowiednio twarde buty. W związku z tym prosiłbym bardzo o poradę jakie buty kupić i na jaki stopień twardości się zdecydować. Dodam, iż mam 172 cm wzrostu i ważę 59 kilogramów. Mili panowie w sklepach ze sprzętem doradzali mi buty Atomic M80 lub M90, w których to stopa moja czuje się o niebo lepiej niż w B90. Ze względu na dość wysoką cenę rozważam możliwość zakupu butów używanych - lecz poddaję jednak w wątpliwość zasadność takiego zakupu. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam, Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 19 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2008 W sprawie butów jest juz pare wątków na forum.Poszukaj,poczytaj.Niżej masz pare linków do tych watków. Tylko jedna rada but musi byc wygodny.Nie musi byc wcale atomic.Każdy byle wygodny. Choc do tych nart faktycznie twardy bucik by sie bardzo przydał.Flex od 90 w góre.Nie wiem w jakich butach jezdziłes do tej pory(twardośc).Ale i tak musisz BUTY MIERZYĆ SAM . Nikt inny Ci butów nie wybierze.Zreszta poczytaj poniższe linki i ewentualnie zapytaj pózniej. http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=5997 http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=5885 http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=5815 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Student Napisano 19 Styczeń 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2008 Ależ oczywiście, że buty mierzę sam! Mierzyłem Atomica, Rossignola i Tecnicę - wszystkie miały podobną twardość czyli 80-90. Najlepiej czułem się w M-techu. W moim pytaniu bardziej chodziło mi o to czy odpowiednio wybrałem stopień twardości. Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubymisiek Napisano 19 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2008 No i wybierz te, w których Ci wygodnie. Flex 80-90 przy Twojej wadze zupełnie wystarczy. Ja jeżdżę w Salomonach X-wave z fleexem 110 ale ważę prawie dwa razy więcej od Ciebie. Zbyt twarde buty nawet jak nie cisną mogą powodować odbicie stóp od spodu przy dłuższej jeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 20 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2008 flex 90 to absolutne minimum jezeli zamierzasz wykorzystać możliwości tych nart.Pewnie ,że i w butach z flexem 60 zjedziesz.Ale większośc energii,która włozysz w dociskanie pójdzie bokiem. 90 to dolna granica. Wybór nalezy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi