luXyfer Napisano 1 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2008 Witam mam zamiar kupić sobie jakies narty, niestety nie posiadam wiedzy dotyczącej ich właściwości i zupełnie nie potrafię wybrać które kupić. Swoje umiejętności oceniam na 6/7 w skali do 0-10 Jeżdżę od 10 lat, głównie na Słowacji, na trasach czerwonych, rzadziej na czarnych. Zawsze lubiłem jeździć długim skrętem ale chciałbym się również nauczyć jeździć wąskim slalomem, dlatego potrzebuję nart w miarę uniwersalnych Mój wzrost to 190cm, ważę ok. 75 kg. To chyba tyle, jeśli o czymś zapomniałem to potem dopiszę. Oczywiście chciałbym narty jak najtańsze, wraz z wiązaniami. Domyślam się, że nie kupię nic porządnego za 600zł w GoSporcie, ale mam nadzieję że za 1000-1200zł już coś w miarę dobrego znajdę. Ale jeśli pasują do mnie narty powyżej tej ceny, proszę o wymienienie ich, bo zawsze mogę kupić uzywane na giełdzie albo na allegro proszę o pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 1 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2008 Poszukaj Rx8 z poprzedniego sezonu(mysle,że do 1200zł spokojnie się zmieścisz).Długośc 170cm. Pojedziesz na niej i krótkim i dłuzszym skrętem.A to,że promień skrętu ma 13 badz 14 m w niczym nie przeszkadza. (Zdecdowanie łatwiej na narcie o charakterystyce slalomowej pojechać długim skrętem niz na gigantce krótkim).Bardzo fajnie trzyma na krawedziach. Spokojnie powinieneś ja docisnąc przy Twoich parametrach. Miałem okazje na niej jezdzić(raczej przejechać się) w zeszłym sezonie i było fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 Jak byś miał wiecej hajsu to ja proponowałbym Ci Progresora do Fischera to by było coś możesz poszukać na allegro może coś jest ta narta ma być ponoć swietna w długim jak i w krótkim skręcie ! Jesli nie fischer to wybrał bym atomica Nomada albo Sxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightgale Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 Zdecdowanie łatwiej na narcie o charakterystyce slalomowej pojechać długim skrętem niz na gigantce krótkim. Hmmm , ja bym w tej sprawie poleminował Ale każdy ma swoje odczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 Poszukaj Rx8 z poprzedniego sezonu(mysle,że do 1200zł spokojnie się zmieścisz).Długośc 170cm. Z tego sezonu już dostanie te narty w cenie ok 1300-1400zl na najpopularniejszym w Polsce serwisie aukcyjnym Też polecałbym RX8 w dł. 170cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 Z tego sezonu już dostanie te narty w cenie ok 1300-1400zl na najpopularniejszym w Polsce serwisie aukcyjnym Też polecałbym RX8 w dł. 170cm. A w zagranicznym jeszcze taniej Progresora - sami wiecej gdzie - można dostać już za 250ojro+wysyłka. Ale oczywiście trzeba utrafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi