mglum Napisano 3 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2003 Może ktoś się pokusi o porównanie tych dwóch modeli. Wyczytałem gdzieś (może na tym forum?), że Elan SLX jest lepszy dla lekkich narciarzy, bo fisherki trzeba dobrze docisnąć. Sam ważę ok. 70 kg (choć myślałem, że więcej) więc jestem żywo zainteresowany. A do funu się nadadzą? Ukłony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski-addicted Napisano 3 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2003 Fisher Worldcup RC4 SC vs. Elan SLX ...tez jestem zainteresowany... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Likaon Napisano 3 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2003 Fisher Worldcup RC4 SC vs. Elan SLX To ja taką opinię wygłosiłem, ale to jest moja subiektywna ocena. Na SLX jeździłem tylko niestety 1 dzień i wydała mi się super-miłość od pierwszego wejrzenia. (Właśnie ją kupuję tylko czekam na zawodniczą płytę do niej bo zabrakło w Folcu). Do tej pory poginałem na doskonałym uważam Omeglass`ie Dynastara. Na Fisherze jeździłem dosłownie kilka godzin i jest to zbyt krótko by go należycie ocenić nawet w sposób subiektywny. Po tych kilku godzinach to mogę powiedzeć, żę są szybkie w każdych warunkach a np. Dynalek trochę hamuję w puchu (wszystkie te narty są do slalomu a nie do puchu, więc nie ma to znaczenia, na trasie Omeglass jest rewelacyjny). Drugą rzecz którą zauważyłem, że trzeba mieć bardzo silne nogi i trzeba dużo ważyć by je odpowiednio dociążyć, jeśli nie to pojadą tylko swoim skrętem. Dla zainteresowanych slalomem powiem co mówią zawodnicy amatorzy z grupy krakowskiej: Do slalomu obecnie są 3 narty (opinia z maja 2003) naprawdę dobre, Dynastar Omeglass, Elan SLX, i Fischer RC4 WORLDCUP SC. Na funie się nie znam, nie potrafię powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mglum Napisano 5 Listopad 2003 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2003 Fisher Worldcup RC4 SC vs. Elan SLX Sanx, Likaon. Wspomniałeś o płycie do SLX (zawodniczej) - jaką byś polecił? Ważne: nie jestem zawodnikiem Ukłony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi