tomek_00 Napisano 26 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2008 Witam Doradzcie co (naty + buty) kupic dla mojej dziewczyny 160 cm 50 kg, małe umiejetnosci ale chce sie uczyc oraz dla mnie 185 cm 70 kg, umiejetnosci powiedzmy na 3+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
observer Napisano 26 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2008 Tomek 00, ciezko bedzie doradzic w tej klasie, jak widze Twoja dziewczyna bedzie stawiac dopiero pierwsze kroki a Ty nie jestes doswiadczonym narciarzem. Ja moge zaproponowac abyscie razem z Twoja dziewczyna wypozyczyli sobie narty na stoku i sprobowali, napewno musza to byc miekkie narty bo przy twardych mozna sie zrazic i o takie poproscie w wypozyczalni, na dobrych stokach mozesz przetestowac kilka dobrych nart bo w takich miejscach jest duzo roznych marek do wypozyczenia, kupujac narty w sklepie czy w necie jestes od razu skazany tylko na te narty i nie wiesz czy to jest to. Jesli chodzi o buty to moim zdaniem tez musza byc miekkie i proponowalbym miec swoje dobrze dobrane, bo z wypozyczalni zapewne beda rozjechane i nie uloza sie do nogi, a to nawet przy super dobrych nartach zepsuje jazde, no i oczywiscie mozesz zlapac grzybka bo rozni ludzie wkladaja nogi do butow. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prez7 Napisano 26 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2008 (edytowane) Elan Witam Doradzcie co (naty + buty) kupic dla mojej dziewczyny 160 cm 50 kg, małe umiejetnosci ale chce sie uczyc oraz dla mnie 185 cm 70 kg, umiejetnosci powiedzmy na 3+ Cześć ponieważ nikt się nie kwapi ja zacznę. Z opisu wynika że posiadasz podobne umiejętności jak mój brat, jesteś lżejszy i troszkę wyższy od niego. Ostatnio byłem z nim w Macro i poleciłem mu narty ELAN Flow 4.1 162cm ok14m promień, jeżeli dobrze pamiętam. Jest to narta dla początkujących, ważne pomimo że sprzedawana w supermarkecie, to jest na oficjalnej stronie ELANA w przeciwieństwie do tego HEADA, reklamowanego w gazetce. Do tego dobrałem mu buty Dalabello Komfort Flex55, wszystko za ok 800-900zł (nie ma sensu wydawać więcej na tym etapie). Na oficjalnej stronie Elana te model jest kilkaset złotych droższy, przy twoim wzroście rozważ długość 168-170cm. Jeżeli chodzi o twoją dziewczynę to nie pomogę. Pozdrawiam A jednak już ktoś się pokwapił. Edytowane 26 Październik 2008 przez prez7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
observer Napisano 26 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2008 a ja mimo wszystko odradzałbym zakup nart w sklepach sieciowych, juz lepiej pojsc do sklepu ze sprzetem narciarskim, popytac, pomierzyc i kupic taniej w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 26 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2008 Hejka, tak jeździ po sezonie nauki dziewczyna, która nigdy wcześniej nie miała nart na nogach: Już o tym sporo pisałem, więc poszukaj na forum Taką naukę wszystkim polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi