Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

No i są w ..... :)

Gość to ja

Rekomendowane odpowiedzi

Yellowstone jest najdroższy na świecie klub narciarski. Wśród jego członków był na przykład Bill Gates, jeden z najbogatszych ludzi. Niestety, krezusi przegrali z kryzysem. Przestali płacić składki i klub zbankrutował. Miał aż 343 miliony dolarów długu. To około 960 milionów złotych.

Do klubu Yellowstone mogli należeć tylko najbogatsi. By zostać jego członkiem trzeba było być poleconym przez kilku znajomych z klubu. Wpisowe to 250 tysięcy dolarów (700 tysięcy złotych). Do tego trzeba było kupić działkę za dwa miliony dolarów (5,6 miliona złotych) i postawić na niej dom. Przy tych sumach, miesięczna opłata - "tylko" 16 tysięcy dolarów (44,8 tysiąca złotych) - wydaje się niewielka.

Okazało się jednak, że te opłaty nie wystarczyły. Właściciel klubu przeinwestował i musiał zaciągnąć kredyty. Gdy przyszedł kryzys, banki zażądały spłaty. Okazało się, że w kasie były pustki, więc Blixseth wystąpił o bankructwo.

Co będzie teraz z posiadłościami milionerów? Im nikt nic nie zabierze, bo ziemię kupili na własne nazwisko. Klub straci jednak prywatne stoki narciarskie, na których, o zgrozo, będą mogli pokazać zwykli ludzie i jeździć tuż obok największych amerykańskich milionerów.

dziennik.pl

Kiedy jedziemy?:D

Sorki Rafał, ale już nie jadę. Mam ich gdzieś! Miałem się zapisać, ale klęknoł bankomat na Karpackim, jak go naprawili to przyszedł kryzys. Może i dobrze, bo zaoszczędziłem parę groszy, a z pospólstwem na jednym stoku nie będę jeździł. Kupuję jacht, bo potaniały i cześć.

Sorki Rafał, ale już nie jadę. Mam ich gdzieś! Miałem się zapisać, ale klęknoł bankomat na Karpackim, jak go naprawili to przyszedł kryzys. Może i dobrze, bo zaoszczędziłem parę groszy, a z pospólstwem na jednym stoku nie będę jeździł. Kupuję jacht, bo potaniały i cześć.

Jaki yacht :confused: kurdelebele :D.,

Yachtem po śniegu ??? :P

Się tak wkurzyłem tym bankructwem, że zapomniałem o pewnym problemie z dopłynięciem w góry, więc kupuję pociąg.:rolleyes:

Nie zapomnij tez torow kupic, bez tego nie pociagniesz pociegiem ;)