Fazol Napisano 20 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2008 Wybieram się w grudniu do Francji i chcę zabrać drugą pare nart...Jeżdżę na Izorach 9;7 radius=16m, chcę zabrać też Metrona 9 r=11,5 dla czystej zabawy-wycinać ciasne łuki,jazda bez kijeczków itd.bez dużego wkładu sił! czy te nartki do tego się nadają? macie może jakieś inne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 20 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2008 Powinny się nadac, zakupiłem je właśnie jako drugą nartę - taką w kierunku popołudniowa/wiosenna/coś poza trasą, sporo opini przejrzałem - były dosyć pozytywne i najbardziej pasowały do tego czego szukałem. No i cenę teraz maja bardzo przyjemną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazol Napisano 21 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 Powinny się nadac, zakupiłem je właśnie jako drugą nartę - taką w kierunku popołudniowa/wiosenna/coś poza trasą, sporo opini przejrzałem - były dosyć pozytywne i najbardziej pasowały do tego czego szukałem. No i cenę teraz maja bardzo przyjemną. no właśnie czy nie jest bardziej uniwersalna...czy do cięcia ciasnych łuków na dobrze przygotowane stoki nie wybrać jakieś SL-ki?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 Do tego mam SL9ki Atomica - i jeśli to ma być do jazdy po dobrych, twardych stokach i zabawy w kręcenie też bez kijów to takie coś polecam - na dziś to jest spory wybór SL10, RC4 itd - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 Metronów 9 nie kupuj, szkoda kasy, to narta raczej miękka, od 10 można powiedzieć o "twardszych" modelach. Jeżeli cos wez sl9 - za nie dużą kasę można kupić, ewentualnie 10 tylko pytanie czy jak ma być jako 2 para to nie lepiej kupić tańsze i zainwestować w coś innego. A tak apropo wszyscy zapominają o blizzardach, a np slc czy iqon`y 7300 też się nadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazol Napisano 21 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 tylko sl9 chyba ciężko dostać w dobrym stanie...jeszcze się rozglądne...coś się trafi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 Metronów 9 nie kupuj, szkoda kasy, to narta raczej miękka, od 10 można powiedzieć o "twardszych" modelach. Jeżeli cos wez sl9 - za nie dużą kasę można kupić, ewentualnie 10 tylko pytanie czy jak ma być jako 2 para to nie lepiej kupić tańsze i zainwestować w coś innego. A tak apropo wszyscy zapominają o blizzardach, a np slc czy iqon`y 7300 też się nadają Do czego miękki..?-przecież to nie SL,brykam na tych deskach od 3 sezonow i jestem zadowolony,trzeba się przyłożyć,nie są takie delikatne,a na twardy stok i do race mam RC4.Ale nie uważam,że zakup Metronów 9 jest stratą kasy,ale trzeba dokladnie zapoznać się z przeznaczeniem tej narty,nie tylko promień skrętu przy danej dlugości świadczy o przeznaczeniu narty.Na anglojęzycznych stronach kwalifikuje się ją do freereidu..?-przesada,ale daje radę.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 tylko sl9 chyba ciężko dostać w dobrym stanie...jeszcze się rozglądne...coś się trafi;) zeszłoroczne SL10 widywałem w bardzo atrakcyjnych cenach, inne deski z tej grupy też podejdą do takiej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi