Easy_1500 Napisano 20 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2008 Pozdrawiam fanatyków dobrej zabawy na stoku i proszę o poradę. No to zaczynamy: -waga 88 kg wzrost 170 cm wiek 36 -na nartach śmigam od 18 lat od 14 do 24 dni na sezon. - trudne trasy mi niestraszne, lubię pojeździć rekreacyjnie, czasem szybko pomykać w dół, pojechać poza trasę, nie wiem co to carving ale z skrętami sobie całkiem dobrze radzę Niestety wstyd się przyznać jeździłem tylko na 175cm trikorach i ostatnie 5 lat na klasycznych Rossignol 170 cm. Przyszła pora na zmianę i mam mętlik w głowie na co się przesiąść i tu pytanie dla ekspertów: -mogę kupić używane atomic metron b5i 152 cm ( 600 zł) i tu pytanie czy nie są za krótkie i czy z nimi sobie poradzę , czy pomkną szybko w dół, i jak się sprawują poza trasą ? - jeszcze zastanawiam się nad nowymi nartami Rossignol Zenith Sport +Axial 110 (154, 162 cm) i Blizzard G-Force G1 IQ 160 cm może fachowcy polecą mi coś innego czy inne długości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 20 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2008 Trochę krótkie te Metrony ale może i by obleciały (ja mam 164 przy 182 wzrostu), świetna narta, ciężka, twarda, nie łatwa i mało rekraacyjna, szybko pomknie i poza trasą da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parówa Napisano 20 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2008 minihumor - B5 nie ma 164:mad: Są 152, 162 i 172. Ja mam 162 i mogę powiedzieć, że to za trudna narta na początek nie ważne jaka długość - są za twarde i za ciężkie. Poszukaj czegoś innego, bardziej miękkiego !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 20 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2008 minihumor - B5 nie ma 164:mad: Są 152, 162 i 172. Ja mam 162 i mogę powiedzieć, że to za trudna narta na początek nie ważne jaka długość - są za twarde i za ciężkie. Poszukaj czegoś innego, bardziej miękkiego !!! ja mam 9-ki 164, tak wrzuciłem tylko jako przykład doboru długości - niekoniecznie wzorcowy:cool:, też myślę,ze za trudne nie mniej pytający trochę lat już jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 Dokładnie w B5i się nie pakuj, narta jest rewelacyjna, chyba jeden z najlepszych modeli atoma ale dla wprawionych i dobrze śmigających na krawędziach. Lepiej np. Blizzardy IQON 7400 (dł. 163 cm).. lub 7900 (na takich śmigam, 165 cm), dużo lżejsze dają więcej przyjemności z jazdy, chociaż przyznam ze nie kupilem b5i z powodu ceny, były kilka stówek droższe, jednak teraz nie żałuję, jeździłem na obu tych nartach więc mam porównanie . Odchodząc od Blizzarda, rozejrzyj się ze rosołami zenith z3 lub z5, warte swojej ceny. Zastanawiają mnie te zenith sport - to chyba jakieś marketówki .. więc szukaj lepiej czegoś z "z i cyfrą". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Easy_1500 Napisano 21 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 Są na allegro za ok 900 zł, sprzedawca twierdzi że to odpowiednik rosiniola zenith z3 linka nie podaje bo to reklama. Mam jeszcze jedno pytanie czy się różni atomic b5 (2005r) od b5i ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Easy_1500 Napisano 23 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2008 Pozdrawiam kolegów. W końcu dzisiaj na giełdzie w Katowicach ( ul. Ceglana) kupiłem Salomon Equipe GC z zapięciami Z12 162 cm w dobrym stanie za 550zł. Z tego co czytałem to te narty będą mi najbardziej pasowały, zawsze mogę wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 26 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2008 czyli gigantki .. hehe jakbyś określił promień wcześniej to pewno ktoś by na to wpadł. Swoją drogą dobre narty w niezłej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 26 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2008 czyli gigantki .. hehe jakbyś określił promień wcześniej to pewno ktoś by na to wpadł. Swoją drogą dobre narty w niezłej cenie przy tej długości to promień skrętu wynosi ok 13m czyli raczej slalomki , a że nazwa gc to już co innego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 26 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2008 pomyliłem modele ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi