gdanio Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 (edytowane) Witam, wszystkich problem co do kurtki hayford. Zakupilem rok temu kurtkę Hayford Race materiał: pro-tec, kurtka uni aczkolwiek nadaje sie do miasta nic wiecej. Rok produkcji ma 2005... kupilem ja w 2007r a wiec przezyla tylko jedna zimę, teraz bedzie druga. Problem dotyczy przemakalnosci, wydaje mi sie ze kiedys tak nie bylo, aczkolwiek ona nie przemaka tylko woda tak jakby w nia wsiąkała. Prałem i impregnowalem ja w tym roku Nikwax-em tech-wash i TX.direct wash-in... ale sie nie polepszyło nic po tym impregnacie ;/ Poniżej podaje linki do fotek abyscie mogli sami ocenic czy juz porta ją wyminic czy cos zaradzic.. z Gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam Oto linki do fotek (kurtka po deszczu): http://img84.imageshack.us/img84/4001/dsc00003iw1.jpg http://img393.imageshack.us/img393/34/dsc00004nv2.jpg http://img167.imageshack.us/img167/2343/dsc00005kq2.jpg http://img88.imageshack.us/img88/2796/dsc00008fw3.jpg Edytowane 21 Listopad 2008 przez gdanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 Zapoznaj się dokładnie z treścią na metkach. Niektórych kurtek nie powinno się prać w zwykłej pralce. Mam jedną starą kurtkę którą po wypraniu prawie kompletnie straciła swoje właściwości pod względem nieprzemakalności. Nie znam się aż tak ale może w taki materiał jaki posiadasz impregnat nie wsiąkł właściwie i został spłukany przez wodę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdanio Napisano 21 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 no pisze zeby prac w rękach w 40 st. C ;/ ja wypralem w pralce na tkaniny delikatne bez wirowania;/ ale zauwazylem iż przed praniem wsiąkał w nią deszcz ;/ bo z tych fotek wynika iż wsiąka;/;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 22 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2008 Jeśli przed pierwszym praniem wsiąkł w nią deszcz znaczy że materiał był fabrycznie źle zaimpregnowany. Wtedy powinieneś na gwarancji prosić o oddanie kasy a teraz może być ciężko. Z resztą po takim czasie to i tak kicha. Sprawdź czy impregnat który nałożyłeś na pewno jest dedykowany temu materiałowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdanio Napisano 22 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2008 Wlasnie nie wiem czy jest dobry do tego materialu, gdyż nie mam pojęcia jaką mam membranę ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 23 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2008 Najwyższa pora. Nie daj Bóg pająka, to przeklęta firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 23 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2008 Wlasnie nie wiem czy jest dobry do tego materialu, gdyż nie mam pojęcia jaką mam membranę ;/ To tez powinno być gdzie zakodowane na metkach. Jak nie to może udaj się do sklepu gdzie kupiłeś kurtkę. Często mają tam środki do konserwacji swoich produktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdanio Napisano 30 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2008 byłem w sklepie ale oferowali mi sam impregnat za 50zł (wydalo mi sie za drogo) i proponowali wyprac kurtke w zwyklym proszku... ale poczytałem troche na forum i postanowiłem kupic Nikwaxa impregnat i mydlo do prania Nikwaxa w sumie za 50zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 30 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2008 ja to naprawde bym nową kurtałe kupił jeżeli masz na to fundusze:), ale niwax bdb wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi