SKI-maniac Napisano 25 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2008 (edytowane) rozmyślam nad zakupem nowych butów, zatem pojawiają się pytania aktualnie mam Fischery Soma F7000, które są za miękkie i nie dają mi pełnej kontroli nad nartami. Szukam więc czegoś twardszego, nie wiem jednak jak twardego, nie chce przesadzić. Ponadto mam problem z kostkami:) Nie wiem czy to moje kostki są nienormatywnie szerokie (łydek nie mam jakoś super rozbudowanych), czy to akurat Fischer robi wąskie buty w tym miejscu. W każdym razie efekt jest taki, że kostki bolą okrutnie tak po czwartym dniu jeżdżenia. Ja stawiam, że to wina kostek. Zatem jeżeli macie rozeznanie i moglibyście mi coś szerszego w kostkach polecić, to będę wdzięczny. A może takie punktowe rozszerzenie skorupy by coś dało? Wiem, że są miejsca gdzie robią takie rzeczy. EDIT: teraz dopiero pomiarkowalem, że umieścilem temat w niewlaściwym dziale. Prosze modów o przeniesienie w wolnej chwili do dzialu dobór sprzętu i przepraszam za balagan. Edytowane 25 Listopad 2008 przez SKI-maniac Sprzęt narciarski --> Dobór sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość stiv Napisano 25 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2008 Mam taki sam problem,w tamtym roku kupiłem salomony ,kostki nie gniotą ale za szerokie w stopie,przymierzam się do kupna NORDIC SPEEDMACHINE 10,albo Rossi. radical110 ,Nordic mierzyłem trzy razy i są super wygodne , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 25 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2008 stiv to jak sa super to je bierz, temat wałkoawny wiele razy jak jest komfort to jest git:) ski nie pozostaje Ci nic innego tylko mierzyć mierzyć mierzyc:) bo to twoje kostki i twoje szerokości kazdy ma inne stopy:) bierzesz skarpete i tourne po sklepach:) jak będzie pasował to kupujesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość stiv Napisano 25 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2008 stiv to jak sa super to je bierz, temat wałkoawny wiele razy jak jest komfort to jest git:) ski nie pozostaje Ci nic innego tylko mierzyć mierzyć mierzyc:) bo to twoje kostki i twoje szerokości kazdy ma inne stopy:) bierzesz skarpete i tourne po sklepach:) jak będzie pasował to kupujesz:) tylko mam jeszcze jeden dylemat , wyczytałem gdzies ze nordica zawyża fleks,mój sty jazdy to szybkości krótki skręt,jeżdze na elan sl i zastanawiam śie,jaki wybrac model 10 ,12 czy 14. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi