Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

jednak nie robie w tym roku licencji na zabijanie

raksa

Rekomendowane odpowiedzi

A`propos licencji na zabijanie ...

W zeszłym sezonie ... na pewnym stoku ... odbywał się egzamin regionalny na pomocnika.

Pewien instruktor ustawił slalom ... przyzwoicie przejechały go trzy osoby ... młoda, ale doświadczona zawodniczka, syn świetnego kiedyś zawodnika i ja, jako gość ... dla reszty to była RZEŹNIA !!!

Powiedzcie, jaki jest sens takiego ustawiania slalomu i takiego egzaminu ?

Pozdrawiam

Misiu

Może chciał im zrobić na złość? ;-) A tak na serio, to zprawdzian sportowy przy okazji kursów na PI i I SITN-u powinien byc moim zdaniem "mocno" wymagający. Sam kiedyś robiłem PI i "tyki" ograniczyły się do samego egzaminu, nie było żadnych ćwiczeń... pewnie dlatego tak to później wygląda na egzaminie. A kurs robiłem ponoć w najpopularniejszej szkole w polsce... :-(

A swoją drogą to mnie nie wystarcza to, że instruktor potrafi ładnie zwozić swoje cztery litery na dół... powinien też mieć blade pojęcie o tzw. jeździe sportowej... u nas niestety nie jest z tym najlepiej. Ludzie zamiast porządnie nauczyć się jeździć, szkolą się niewiadamo po co... na grzyba nam te tysiące PI, setki I??

Pozdr

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...