kumpel Napisano 30 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2008 Witam, mam pytanie odnośnie nart, które lepiej będą się zachowywać na polskich (lód, muldy) stokach: używane Head'y iSL Inteligence czy nowe Atomic SL 9 Wg skali mój poziom to 6. Lubie szybko jeździć i nie chce stracić w pewnym momencie kontroli nad nartą gdy wjade na lód. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 30 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2008 Obie te narty to slalomki i najbardziej sprawdzają się w gęstym kręceniu a do szybkiej jazdy z reguły wybiera się narty gigantowe. Lecz na Polskich krótkich, wąskich i zatłoczonych stokach slalomki wystarczą. Jeśli chodzi o jazdę na lodzie to zależy w jakim stanie są krawędzie tych używanych Headów. Jak są naostrzone pod odpowiednim kontem. Jeśli w dobrym to zachowanie obu tych nart, na lodzie, zależy od Twojej odpowiedniej techniki "wycinania" skrętów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość stiv Napisano 1 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2009 Według mnie to Heady są beznadziejne ,za duże taliowanie ,narty dobierałerm przez pięć lat,w tamtym sezonie wbrew wszystkim kupiłem Elany SL , i to był bardzo dobry wybór . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 1 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2009 Nowe SL 9 ki. To dobre deski i na lodzie bez problemu dają radę, przynajmniej moje. No i nowe są a to wadą nie jest. Zresztą jak jeździsz na 6 to raczej twardsza deska jest Ci zbyteczna - chyba, że jesteś "rozwojowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi