magelan Napisano 31 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2009 Nu właśnie wróciłem z wieczornego wypadu na Żar -4 stopnie prószący śnieg ,oświetlony stok- PKL się postarał.Cały czas pracują armatki ,robią zapasowy śnieg tylko mogli by puścić ratrak do wygładzenia dolnej części stoku. Ześlizgujący się na pupach deskarze ściągają świeży śnieg w miękkie muldy. Szczyrk powinien cię od Żaru uczyć bo górka niższa i południowy stok.A tak nawiasem słyszałem o planach zagospodarowania narciarskiego północnych stoków tej góry.Ma powstać też kompleks basenów termalnych w Porąbce na wzór węgierskich to by było pięknie. I tylko aby cena była porównywalna z węgierskimi np w Mezőkövesd zsory-furdo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 31 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2009 Na Żarze nigdy się nie zawiodłem,więc warto polecić Szczyrkowi jako naukę dośnieżania. południowy stok,ale zawsze da sie pojeździć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiantychy Napisano 14 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2009 Potwierdzam. Byłem w czwartek na nocnej jeździe,stok troche rozjechany bo nie ubijali po całym dniu jazdy ale jeżdziło sie dośc fajnie i cieszy cena od 18 do 20 kosztowało mnie to tylko 18złotych(parking free-ludzi tak na 1 pełny wagonik ale szybko znikali z oczu).Ten stok naprawde ma wysoki potencał-jedyne co bym poprawił to poszerzył trase na samiutkiej górze,bo jest na to tam miejsce. To tylko 63 km from Tychy i 1h spokojnej jazdy.!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 14 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2009 To tylko 63 km from Tychy i 1h spokojnej jazdy.!!!! A ja tam mam 15 km, ale kasik mnie tam nie ciągnie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 14 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2009 A ja tam mam 15 km, ale kasik mnie tam nie ciągnie:rolleyes: w Twoim wypadku Sławku nazywamy to Alpejskim zboczeniem górka nawet ok ale te odpinanie nart co chwile troche .....denerwuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 15 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2009 w Twoim wypadku Sławku nazywamy to Alpejskim zboczeniem górka nawet ok ale te odpinanie nart co chwile troche .....denerwuje:) To raz, ale to mi tak bardzo nie przeszkadza, bo do gondoli też się odpina, przy czym gondolą zazwyczaj podróżuje się co najmniej koło 2 km, a to połowę z tego. A dwa to kolej linowo-terenowa działająca na zasadzie wahadła to dla narciarzy jest bardzo nieszczęśliwe rozwiązanie: na stoku albo nie ma nikogo,albo jedzie cała zgraja w dół, a na dole pomimo że niby nie ma kolejki to trzeba czekać na wagon:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 15 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2009 dokladnie, jak ja tam bylem to raczej podroż na gore nie byla wielce komfortowa:D no i tłoczno jeżeli duzo ludzi wsiadalo naraz, ale z braku laku da sie przeżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi