luknazim Napisano 13 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2009 Witam, piszę bo mimo szperania w forum nie znalazłem interesującej mnie całkowicie odpowiedzi: Jeżdżę na nartach dość długo - kilkanaście lat, swoj poziom oceniam na mocne 7 (prawie 8, ale jeszcze nie) wg skali na forum. Mam 181 cm wzrostu i 75 kg. Lubię jeździć szybko po dobrze przygotowanych stokach, chociaż w Polsce niestety dobrze przygotowanych stoków jest jak na lekarstwo, i tu raczej z konieczności niż z wyboru dochodzi jazda po lodzie i muldach. Zastanawiam się nad: Fisher RC4 Competition lub Race SC, Fischer Progressor 7+, Fischer RX-8 lub RX-4. Tylko nie wiem za bardzo czym się od Siebie te narty różnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 13 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2009 przy Twoim poziomie to raczej Progressor 8+ lub 9+,RX8 lub Race SC lub WC SC inne podane przez Ciebie nie będą rozwojowe...ale te narty się od siebie różnią i są z trzech innych grup docelowych....Race,Hight Performence i Skicross... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luknazim Napisano 14 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2009 No właśnie wiem, że są z różnych grup, ja chciałbym nartę, która przede wszystkim dobrze trzyma na lodzie, no i żeby na muldach w razie czego dała radę... która z tych grup będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 14 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2009 napewno nie Race.....myslę że szeroko pojęte skicrossy lub allmoutainy...z podanych Progressor 8 i 9, RX8....z innych firm Volkle Crosstigery Carbon lub Titanium Rossi Z6 lub Z9 ,Head XRC 600i lub XRC 1000i, K2 Crossfire...i wiele innych w zależności jaka firmę lubisz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luknazim Napisano 2 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2009 Faktycznie dotychczas jeździłem na dość starych Atomicach Betacarv 7.22, teraz po długich namysłach kupiłem RX8 bałem się, czy nie będą za twarde, ale na razie po pierwszej jeździe wydają się idealne, jeżeli nie ciut nawet miękkie, po prostu płyną, a nie jadą . Jestem bardzo z nich zadowolony. Dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniabg1 Napisano 29 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2011 Witam mój maż ma ten sam dylemat co do wyboru nart ostatnio jeździł na RX8 i był bardzo zadowolony, a teraz zastanawia się nad Progressor 8+ Lubi spokojną, całodzienną jazdę. Czy warto zamieniać RX8 na Progressory8+? Która z tych nart lepsza? I pytanie odnośnie długości nart przy wzroście 188 cm i wadze 100 kg która długość lepsza 170 cm czy 175 cm? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 29 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2011 175 to minimum, no i przy tej wadze jeśli nieźle jeździ to może Progressor 9+ byłby lepszym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniabg1 Napisano 29 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2011 czyli Progressor 9 lepsze od RX8? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi