77mik77 Napisano 16 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2010 Narty przyszły dzisiaj. Jestem super zadowolony z ich stanu. Używane były przez jeden wyjazd - kilka dni. Ślizg jest w super stanie, krawędzie szerokie jak nówki. Mam jednak jedno pytanko. Myślę, że poprzedni właściciel zostawił je na zimnie nie wytarte ze śniegu i przez to na krawędziach powstały drobne plamki rdzy w kilku miejscach. Te plamki bardzo szybko schodzą - zjechałem kilka razy na leśnej górce w sąsiedztwie i już widać je mniej. Pytanie - czy jest co panikować? Czy mam je jechać gdzieś na naostrzyć żeby rdza się nie rozniosła? Czy mogę je próbować przytrzeć papierem ściernym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 16 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2010 (edytowane) Nie panikuj, taki rdzawy nalot to normalka, jak sie narty po jeździe potrzyma w boksie kilka dni to juz wychodzą, zejdą po dniu jazdy, papier ścierny oszczędź do innych prac. Niemniej ich obecnosć nie ma związku ze stanem naostrzenia nart, mogą być ostre, ktoś dzien jeździł i leżały długo - pojawił sie nalot albo i są całkiem tępe. Edytowane 16 Luty 2010 przez mihumor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
77mik77 Napisano 1 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2010 Sprzęt przetestowany Góra Kamieńsk zdobyta Jestem oczywiście bardzo zadowolony. Nie mam porównania do innych modeli nart bo jeździłem wcześniej jedynie na tych, które dostałem z wypożyczalni. W porównaniu z tym sprzętem jeździło się naprawdę ekstra! Mimo, że zaliczyłem jedynie 7 godzin to myślę, że poziom skoczył o przynajmniej jeden punkt do góry Bardzo dziękuję wszystkim za porady. Kolejne testy w Białce za ok. tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi