Ireneusz Napisano 6 Grudzień 2003 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2003 Dzień dobry, Jestem początkującym narciarzem. Kupiłem sobie używane narty z wiązaniami (narty-sztachety, nie carvingi), osobno kupiłem buty. Okazało się, że rozmiar skorupy buta nie mieści się w maksymalnym położeniu wiązań. Związku z tym zmuszony jestem przesunąć o około 1-1,5 cm któreś z wiązań. Chciałbym to zrobić samodzielnie. Mam pytanie. Które najlepiej przesunąć wiązanie: przód czy tył? Jak zmienni się charakterystyka nart jeżeli przesunę przednie wiązanie, a jak jeżeli tylnie.? Dziękuję za odpowiedź Ireneusz Nowak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba Napisano 7 Grudzień 2003 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2003 Prośba o poradę dotyczącą montażu wiązań Przesuwaj tył. Ale jeżeli tyły mają możliwość przesuwania to ustaw je w pozycji środkowej. Może będziesz miał szczęście i kreseczka na środku buta nie rozminie się dużo z kreseczką na narcie (powinna być mniej więcej na środku mniędzy przednim a tylnim wiązaniem) Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ignacy Napisano 7 Grudzień 2003 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2003 Prośba o poradę dotyczącą montażu wiązań dokladnie jak przedmowca: tyl i ustaw wiazanie na srodek przesuwu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi