przemeks6 Napisano 24 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2010 (edytowane) witam, odwieczny problem marciarzy :-) chcialem zmienic narty jezdze 5 lat na roznych stokach, w tym roku zaliczylem juz chopok z samego szczytu kilka razy jezdze od poczatku na Blizzard x05 firebird czuje ze sa dla mnie za miekie i za wolne chcialem cos ambitniejszego swoje umiejetnosci okreslam na 5, moze 6 zastanaiwm sie nad Salomon Equpiee SC 172 cm lub Nordica spitfire dobermann 170cm oba roczniki 08/09 uwaga: wiek 33 lata, wzrost 178cm, waga 105kg, chcialbym jezdzic szybciej, ale nie umeczyc sie na stoku, czasem spedzam nawet 5 godzin dziennie, wole krotki skret, niz dlugie wycinanie po calej szerokosci stoku :-) a moze polecicie cos innego dla takiego ciezkiego goscia jak ja??? z gory dziekuje za cenne uwagi, Edytowane 24 Luty 2010 przez przemeks6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 24 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2010 Rossignol Zenith 11 Mutix 170cm, Atomic Metron B5 , Atomix Sx12, Dynastar Contact 4x4. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawn Napisano 24 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2010 ...zastanaiwm sie nad Salomon Equpiee SC 172 cm... Nie wiem czy pomogę, ale napiszę parę zdań Jeździłem na tych nartach parę dni. Moje parametry 185/105 poziom 6-7? Była to 2-ga para nart na rano - dobrze przygotowany stok ( mam jeszcze Salomon Tornado Ti) Narty fajne, lekkie, przyjemne, jakieś takie bezproblemowe. W związku z tym sprzedałem je i zakupiłem Dynastar omeglass speed 63. Dynastary dla mnie okazały się za ciężkie, przy mojej kondycji po 2 godzinach jazdy z kolanami nie było za dobrze (było po prostu źle). Obecnie na podstawie różnych wypowiedzi celuję w Fischer RX8 lub powrót do tzw. drugiej slalomki, być może do niepotrzebnie sprzedanych Salomonów, ponieważ dzisiaj widzę, że ich lekkość, szybkość przechodzenia z krawędzi na krawędź to jednak był miód Pozdrawiam lawn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 24 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2010 uwaga: wiek 33 lata, wzrost 178cm, waga 105kg, chcialbym jezdzic szybciej, ale nie umeczyc sie na stoku, czasem spedzam nawet 5 godzin dziennie, wole krotki skret, niz dlugie wycinanie po calej szerokosci stoku :-) , Jak chcesz nartę,która ma służyć do całodziennej jazdy -to faktycznie propozycja Rossignol zenith 11 mutix wydaje się najlepszą ofertą.Nordica doberman Cię zmęczy;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi