Roobs Napisano 14 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2010 Ktoś użytkuję lub użytkował kask Carrera Bullet lub Carrera Fireball ...mam ochotę na któryś z tych modeli ,ewentualnie Salomon XWING Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 15 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2010 Ktoś użytkuję lub użytkował kask Carrera Bullet lub Carrera Fireball ...mam ochotę na któryś z tych modeli ,ewentualnie Salomon XWING Ja używam Fireballa do kilku lat, wcześniej była czapka, więc nie mam porównania. Jestem z niego średnio zadowolony:rolleyes:, moim zdaniem słabo w nim słychać, znaczy dość dobrze tłumi dźwięki które nas otaczają:eek:, dla kogoś to może być zaletą, jednak jak dla mnie to wada, bo wolę wiedzieć co się dzieje w okół mnie:cool:. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 15 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2010 to co pisze SB to prawda, dodam ze zaliczylem ze dwa powazne dzwony i makowka ocalala wiec podstawowa funkce spelnia i to bardzo dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 15 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2010 A jak ze spasowaniem ??? Dla mnie to najważniejsza cecha, mam kilka kasków i nic nie zastąpi dobrego "leżenia" . Fakt dobrze wytłumiony kask może być odbierany jako wada, sam o mało kiedyś przez to nie spowodowałem wypadku jednak na stoku raczej nie ma takiego hałasu stąd zgadzam się iż to mała wada:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 15 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2010 roobs napenwo nie będzie to tak samo dobrze lezacy jak ten motocyklowy bo akurat tutaj mam porownanie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 16 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2010 A jak ze spasowaniem ??? Dla mnie to najważniejsza cecha, mam kilka kasków i nic nie zastąpi dobrego "leżenia" na to pytanie raczej pytanie jak o wygodę butów, komuś będzie dobrze leżała na głowie Carrera, a komuś Uvex. Mnie akurat Uvex nie "siadł" na głowę za to Carrera tak, w sklepie było wszystko ok, jednak na stoku okazało się że jestem w nim głuchy:eek:. Fakt dobrze wytłumiony kask może być odbierany jako wada, sam o mało kiedyś przez to nie spowodowałem wypadku jednak na stoku raczej nie ma takiego hałasu stąd zgadzam się iż to mała wada:) Ale nie słyszysz np. debila na parapecie jak chrobocze za Tobą i nie wiesz że powinieneś uciekać, bo jest wysoce prawdopodobne że Cię skosi:eek:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 17 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2010 Swego czasu miałem na sprzedaż pare...dziesiat kasków Fireballi ... żadnego sobie nie zostawiłem bo: 1) nic w nim nie słyszałem 2) zero przewiewu.wentylacji czaszki. Zalety: 1) wykonanie świetne 2) powłoka antybakteryjna. Nie mniej np. Juice ma takowy (o ile nie dwa) i może też by coś się wypowiedział - o ile jeszcze tu bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 17 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2010 .... Do spania mogłeś sobie zostawić, co by Cię jakie debile telefonem nie obudzili że światełka w autku się palą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi