Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Trzy doliny.

Pit1967

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar wybrać się pierwszy raz w 3 doliny na początku kwietnia.Termin odległy ale może ktoś podałby mi jakiś namiar na fajną kwaterę.W jakiej miejscowości najlepiej sie zatrzymać?W tym roku i 2 lata temu byłem w Tignes.Było super a teraz dla porównania chciałbym sprawdzić 3 doliny.Szczególnie liczę na podpowiedzi Fanatyka)

nic dziwnego że tam pełno Anglików:)

We Francji ogolnie ich sporo jest. Chociaz od pewnego czasu Francuzi sie skarza ze mniej ich przyjezdza i zaczeli znow tesknic za Anglikami, jak im romans z Ruskimi nie wyszedl.

Mam zamiar wybrać się pierwszy raz w 3 doliny na początku kwietnia.Termin odległy ale może ktoś podałby mi jakiś namiar na fajną kwaterę.W jakiej miejscowości najlepiej sie zatrzymać?W tym roku i 2 lata temu byłem w Tignes.Było super a teraz dla porównania chciałbym sprawdzić 3 doliny.Szczególnie liczę na podpowiedzi Fanatyka)

A ja polecam Les Menuires ponieważ jest najtańszą stacją i tak samo dobrze komunikowaną jak inne. Po południu może dół być nieco miękki, ale bez tragedii. Wciągu dnia nie musisz do niej zjeżdżać. Jeśli szukasz noclegów w najlepszej cenie skorzystaj z Early booking / All inclusive ze strony stacji. http://en.lesmenuires.com/winter/all-inclusive-ski-holidays-194.htm

• Like 1

Dzięki za wszystkie informacje.Wybiorę chyba Les Menuires,mam nadzieję że w pierwszym tygodniu kwietnia będzie możliwe dotarcie do apartamentu na nartach.W Tignes nawet w połowie kwietnia nie było z tym żadnych problemów.Karnet wezmę na 3 doliny bo chyba nie bedzie problemu żeby poruszać się swobodnie po całym obszarze.Jak sądzicie?

Dzięki za wszystkie informacje.Wybiorę chyba Les Menuires,mam nadzieję że w pierwszym tygodniu kwietnia będzie możliwe dotarcie do apartamentu na nartach.W Tignes nawet w połowie kwietnia nie było z tym żadnych problemów.Karnet wezmę na 3 doliny bo chyba nie bedzie problemu żeby poruszać się swobodnie po całym obszarze.Jak sądzicie?

Na 100% dojedziesz na nartach pod apartament. Zakup karnetu na cały obszar trzech dolin to bardzo dobry wybór.

A czy ktoś startował z Meribel albo Les Menuires w grudniu? Planuję wypad w terminie 11-18 (pierwszy typ to Meribel ze wzglądu na centralne położenie i nieco niższe ceny) i nie wiem, czy można być spokojnym o warunki śniegowe? Podgląd mówi, że śnieg jest, naśnieżanie też chodzi, ale czy będzie to wystarczające do bezproblemowej jazdy po całym obszarze 3 dolin? Czy w niskim sezonie można liczyć na otwarcie większości nartostrad i wyciągów, czy może Francuzi oszczędzają i otwierają tylko te kluczowe?

Z góry dziękuję za wszelkie informacje, będzie to mój pierwszy wyjazd w tym terminie więc nie do końca wiem czego można się spodziewać;)

Edytowane przez sliwek

A czy ktoś startował z Meribel albo Les Menuires w grudniu? Planuję wypad w terminie 11-18 (pierwszy typ to Meribel ze wzglądu na centralne położenie i nieco niższe ceny) i nie wiem, czy można być spokojnym o warunki śniegowe? Podgląd mówi, że śnieg jest, naśnieżanie też chodzi, ale czy będzie to wystarczające do bezproblemowej jazdy po całym obszarze 3 dolin? Czy w niskim sezonie można liczyć na otwarcie większości nartostrad i wyciągów, czy może Francuzi oszczędzają i otwierają tylko te kluczowe?

Z góry dziękuję za wszelkie informacje, będzie to mój pierwszy wyjazd w tym terminie więc nie do końca wiem czego można się spodziewać;)

Na dwoje babka wrozyla. Nikt Ci nie powie jaka pogoda bedzie w tym czy innym terminie. Snieg albo bedzie albo nie. Jedziesz w pre seson. 2 tydzien dopiero beda otwarci. Moze byc roznie. Placisz 75% ceny normalnej skipassu. I mysle ze statystycznie masz tez 75% na to ze bedzie wszystko OK jesli chodzi o warunki sniegowe/przygotowanie tras etc. Wyciagow wszystkich napewno nie otworza, no ale tez ludzi bedzie duzo mniej niz w sezonie. O ile kataklizmu pogodowego nie bedzie to powinienes spokojnie wiekszosc 3 dolin zaliczyc.

Ja bym ryzykowal z Meribel, ale to Ty jedziesz i Ty podejmujesz decyzje.

Jak ja startowalem bylo to 2 tygodnie pozniej i bylo az za duzo sniegu miejscami.