Pit1967 Napisano 12 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2010 Mam zamiar wybrać się pierwszy raz w 3 doliny na początku kwietnia.Termin odległy ale może ktoś podałby mi jakiś namiar na fajną kwaterę.W jakiej miejscowości najlepiej sie zatrzymać?W tym roku i 2 lata temu byłem w Tignes.Było super a teraz dla porównania chciałbym sprawdzić 3 doliny.Szczególnie liczę na podpowiedzi Fanatyka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszb Napisano 12 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2010 W jakiej miejscowości najlepiej sie zatrzymać? na 1 raz polecam Les Menuires http://www.ski-france.com/ski-resort-Miejscowosc-narciarska-Les-Menuires_12_14.html?offset=60 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JULKA Napisano 12 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2010 A ja polecam Val Thorens. Zwykle przemieszkujemy w Cheval Blanc. Ciasno, jak to we Francji, ale sympatycznie i z klimatem http://www.ski-france.com/accomodation-Cheval-Blanc-Val-Thorens-3-Vallees_1111__14.html?weId= Pozdrawiam julka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 12 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2010 A ja Meribel - polozone jest centralnie w samym sercu 3 dolin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszb Napisano 12 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2010 A ja Meribel nic dziwnego że tam pełno Anglików:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris87 Napisano 12 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2010 Zdecydowanie polecam Val Thorens szczególnie na ten okres, bo jest najwyżej położony z wszystkich innych miejscowości w 3 Vallees Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 12 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2010 nic dziwnego że tam pełno Anglików:) We Francji ogolnie ich sporo jest. Chociaz od pewnego czasu Francuzi sie skarza ze mniej ich przyjezdza i zaczeli znow tesknic za Anglikami, jak im romans z Ruskimi nie wyszedl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 15 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 Mam zamiar wybrać się pierwszy raz w 3 doliny na początku kwietnia.Termin odległy ale może ktoś podałby mi jakiś namiar na fajną kwaterę.W jakiej miejscowości najlepiej sie zatrzymać?W tym roku i 2 lata temu byłem w Tignes.Było super a teraz dla porównania chciałbym sprawdzić 3 doliny.Szczególnie liczę na podpowiedzi Fanatyka) A ja polecam Les Menuires ponieważ jest najtańszą stacją i tak samo dobrze komunikowaną jak inne. Po południu może dół być nieco miękki, ale bez tragedii. Wciągu dnia nie musisz do niej zjeżdżać. Jeśli szukasz noclegów w najlepszej cenie skorzystaj z Early booking / All inclusive ze strony stacji. http://en.lesmenuires.com/winter/all-inclusive-ski-holidays-194.htm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit1967 Napisano 15 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 Dzięki za wszystkie informacje.Wybiorę chyba Les Menuires,mam nadzieję że w pierwszym tygodniu kwietnia będzie możliwe dotarcie do apartamentu na nartach.W Tignes nawet w połowie kwietnia nie było z tym żadnych problemów.Karnet wezmę na 3 doliny bo chyba nie bedzie problemu żeby poruszać się swobodnie po całym obszarze.Jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 15 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 Dzięki za wszystkie informacje.Wybiorę chyba Les Menuires,mam nadzieję że w pierwszym tygodniu kwietnia będzie możliwe dotarcie do apartamentu na nartach.W Tignes nawet w połowie kwietnia nie było z tym żadnych problemów.Karnet wezmę na 3 doliny bo chyba nie bedzie problemu żeby poruszać się swobodnie po całym obszarze.Jak sądzicie? Na 100% dojedziesz na nartach pod apartament. Zakup karnetu na cały obszar trzech dolin to bardzo dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sliwek Napisano 17 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2010 (edytowane) A czy ktoś startował z Meribel albo Les Menuires w grudniu? Planuję wypad w terminie 11-18 (pierwszy typ to Meribel ze wzglądu na centralne położenie i nieco niższe ceny) i nie wiem, czy można być spokojnym o warunki śniegowe? Podgląd mówi, że śnieg jest, naśnieżanie też chodzi, ale czy będzie to wystarczające do bezproblemowej jazdy po całym obszarze 3 dolin? Czy w niskim sezonie można liczyć na otwarcie większości nartostrad i wyciągów, czy może Francuzi oszczędzają i otwierają tylko te kluczowe? Z góry dziękuję za wszelkie informacje, będzie to mój pierwszy wyjazd w tym terminie więc nie do końca wiem czego można się spodziewać Edytowane 17 Listopad 2010 przez sliwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 17 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2010 A czy ktoś startował z Meribel albo Les Menuires w grudniu? Planuję wypad w terminie 11-18 (pierwszy typ to Meribel ze wzglądu na centralne położenie i nieco niższe ceny) i nie wiem, czy można być spokojnym o warunki śniegowe? Podgląd mówi, że śnieg jest, naśnieżanie też chodzi, ale czy będzie to wystarczające do bezproblemowej jazdy po całym obszarze 3 dolin? Czy w niskim sezonie można liczyć na otwarcie większości nartostrad i wyciągów, czy może Francuzi oszczędzają i otwierają tylko te kluczowe? Z góry dziękuję za wszelkie informacje, będzie to mój pierwszy wyjazd w tym terminie więc nie do końca wiem czego można się spodziewać Na dwoje babka wrozyla. Nikt Ci nie powie jaka pogoda bedzie w tym czy innym terminie. Snieg albo bedzie albo nie. Jedziesz w pre seson. 2 tydzien dopiero beda otwarci. Moze byc roznie. Placisz 75% ceny normalnej skipassu. I mysle ze statystycznie masz tez 75% na to ze bedzie wszystko OK jesli chodzi o warunki sniegowe/przygotowanie tras etc. Wyciagow wszystkich napewno nie otworza, no ale tez ludzi bedzie duzo mniej niz w sezonie. O ile kataklizmu pogodowego nie bedzie to powinienes spokojnie wiekszosc 3 dolin zaliczyc. Ja bym ryzykowal z Meribel, ale to Ty jedziesz i Ty podejmujesz decyzje. Jak ja startowalem bylo to 2 tygodnie pozniej i bylo az za duzo sniegu miejscami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi