Wasyl Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Witam Serdecznie Wszystkich Forumowiczów Szukam narty dla: 1. dziewczyny 2. 21 lat 3. 54 kg 4. 164 kg 5. 10 lat/ 20 dni 6. Pewnie i dobrze klasycznie, gorzej carvingowo (wg skali 5?) 7. Dachstain (sprzed kilku lat - bedzie też do zmiany) 8. Blizzard TG3 9. Nowe narty mają być twardsze aby rozwijać jazdę w stylu carvingowym. 10. Elan SL Fusion 154 cm Race Fisher Progressor 8+ 150 cm Elan Speed Magic 150 cm Atomic Race SL - 156 cm, nie wiem co to za narty bo cena w Intersporcie 999zł jest bardzo atrakcyjna ? 11. Budżet - 1500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Z tych to Progressory ale o rozmiar dłuższe. Ja bym Ci polecał Kneissl Blue Star http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2919&id_modelu=4054 Mojej żonie bardzo przypadły do gustu a generalnie dane narciarskie ma bardzo zbliżone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Z tych to Progressory ale o rozmiar dłuższe. Ja bym Ci polecał Kneissl Blue Star http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2919&id_modelu=4054 Mojej żonie bardzo przypadły do gustu a generalnie dane narciarskie ma bardzo zbliżone Cos wybrakowane, albo podroba. Niby maja byc Blue Star, a widze ze gwiazda czerwona jest Mogliby te gwiazdki w innych kolorach niz czerwone zrobilc to moze i moja by sie na nie skusila, a tak to czerwony odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Chyba w idei ich nazewnictwa gwiazdą jest sama narta a to czerwone to logo- fakt, kojarzy się z gwiazdką W naturze: http://www.skionline.pl/forum/gallery/showimage.php?i=3804&catid=member&imageuser=6864 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wasyl Napisano 18 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Dzięki mihumor, pokukam ale widzę ze troszeczkę sie w budżecie nie mieszcze. Nartki potrzebne za 2 tygodnie, więc pewnie na przezceny się nie doczekam. Gdyby jakieś sugestie w tej cenie chętnie sprawdzę. Czyli jak Fishery to raczej 155cm. Z góry dziękuję za wszystkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wasyl Napisano 22 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2010 Witam Jeszcze ostatnie pytanie, gdyby jednak brać narty z grupy dla "zaawansowanych narciarek", szata graficzna jednak dla Kobietki ma znaczenie , czyli: Elan Speed Magic lub Atomic Cloud 9, Volkl Attiva Nube to czy brać 150, 155 czy 160 i które ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 22 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2010 z tych 3 zdecydowanie atomic cloud 9 i jak ma 164kg wzrostu jak to napisales to ja bym brał 155 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 22 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2010 Jeśli zdecydowanie dobrze jeździ to te Atomy mogą być za słabe, ja bym raczej spoglądnął na K2 burning luv albo Rossignol Attraction 6 albo wyższy numerek albo He4ad Perfect One albo te z najładniejszym wzorkiem łącznie z Atomiciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wasyl Napisano 22 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2010 Witam. Dzięki panowie, wybieramy wg wzorka, ale też trzymamy się budżetu, a te ostatnie narty go przekraczają. Za 164kg już dostałem po uszach ale sam sobie winien jestem. Elan Speed Magic - mieszczą się i wzorek OK, a są zdecydowanie twardsze od Atomiców, długości są 150 i 155. Czy z uwagi na większą twardoś nie pokusić się jednak o 150 ? Sam jeżdze na 165cm przy 184cm wzrostu i 90 kg na Voelklach SL i dlatego mnie kusi. Atomic Cloud 9 są 151 i 158, to myśle że jednak 151. Voelkl - odpuszczamy będzie łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 22 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2010 Ale twoje to slalomka a slalomki dobiera się krótsze i na bank 155 cm w wypadku narty dla kobiety będzie lepsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 22 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2010 Jeśli dziewczyna chce doskonalić się w jeździe skrętym ciętym,to jednak lepiej wybrać nartę mniej twardą/chociaż uważam,że atomic cloud 9,nie jest nartą miękką dla kobiety/-może cloud 8-9.Jeśli chce jeździć swoim stylem czyli więcej używać ześlizgu możesz śmiało wybrać elana lub cloud 9 w dł.158 cm.Oczywiście elan jest nartą przeznaczoną do skrętu ciętego,ale na narcie twardszej postępy przychodzą znacznie później:p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wasyl Napisano 4 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2010 Dzięki za pomoc zakupiliśmy nartki Elan Speed Magic 155 cm, za tydzień testujemy. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 4 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2010 Dzięki za pomoc zakupiliśmy nartki Elan Speed Magic 155 cm, za tydzień testujemy. Pozdr. idealne:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi