bananx3 Napisano 25 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2010 Witam, Proszę o pomoc w dobraniu odpowiedniej długości nart Fischer Progressor 8+. Zastanawiam się nad 160cm (teraz zacząłem szybko rosnąć). 1. Nastolatek 2. Wiek 14 3. Waga 52 4. Wzrost 161 5. Na nartach jeżdżę około 7 lat, jeżdżę na krawędziach. 6. Ja się oceniasz wg skali Forum ? około 7 7. Jakie masz buty ? (FLEX 75) 8. Jakie masz teraz narty / na jakich już jeździłeś ? Obecnie mam Atomic Sl 9 z sezou 05/06, długości 140cm. 9. Jaki preferujesz promień skrętu, szybkość jazdy ? Średnia szybkość, lubie jeździć coś pomiędzy krótkim, a długim skrętem. 10. Jakie lubisz trasy, w jakim kraju ? Czerwone. 11. Jak lubisz jeździć, lub jak chciałbyś jeździć ? Raczej sportowo a od czasu do czasu turystycznie 12. Jak z Twoją kondycją, ile dni w sezonie spędzasz na stoku ? W każdą sobotę + całe ferie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 25 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2010 155-160 to wiek w którym się szybko rośnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 25 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2010 160 - jak najbardziej może być, wszystko zależy jak szybko będziesz rósł - ale ten efekt będzie dotyczył tylko długości czasu ich używania czyli jak szybko z nich wyrośniesz. Niemniej na teraz i sezon-dwa to dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bananx3 Napisano 25 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2010 A do jakiego wzrostu mógłbym jeździć na tych 160 cm ? I do ilu kilogramów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 25 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2010 To zależy i trudno precyzyjnie powiedzieć ale mniej więcej nieco ponad 170 i do ok 70 kg powinno być w miarę dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bananx3 Napisano 17 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2010 Dziękuję bardzo za pomoc w doborze narty. ; ) Kupiłem 160cm i jeździ się świetnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi