TNT Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Na początku witam wszystkich! Jestem "cichym adoratorem" skionline.pl i tego forum od 2 lat, jednak dopiero niedawno się zarejestrowałem. Nadszedł moment zakupu drugich nart i w związku z tym proszę Was o opinie i porady. Ja: Płeć: M Wiek: 34 187cm / 96kg Na nartach 2 intensywne sezony Wg skali skionline: zdecydowane 5, ale zdecydowanie nie 6 Szukam nart do całodziennego jeżdżenia, które pomogą mi w przestawianiu sie na technikę carvingową. W sezonie zazwyczaj 2 x tygodniowy wyjazd w Alpy + jedno/dwudniowe wypady w kraju kilka razy w sezonie. Obecnie jeżdżę na: narty Nordica GranSport 11 170cm / buty Salomon Impact flex 65 Buty już zmieniłem (Nordica Sportmachine 100 ze zmiennym flexem), bo dotychczasowe sprawiały wrażenie, że się "rozciągają" Myślę nad nartami, raczej z grupy allround, długości ok. 175-176cm. Moje typy: 1. Head Icon TT 60 2. Rossignol Zenith 9.5 Oversize (znajomy sprzedawca poleca, dobra cena) 3. Fischer Viron 6.6 lub.. 4. Progressor X+ (X=który...? 9? 7?) 5. Elan Speedwave 14 6. Wasze typy..? Bardzo proszę o porady i podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TNT Napisano 19 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Errata OK, teraz znalazłem... 1. Płeć - M 2. Wiek - 34 3. Waga - 96 4. Wzrost - 187 5. Na nartach jeżdżę od 2 sezonów, ( ok. 20 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 5 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - Nordica Sportmachine 100 (jeszcze nie jeżdżone...) 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - Nordica GrandSport 11 (tak, tak, są takie - kupione w sklepie, ale to jakiś OEM/rental...) 9. Preferuję styl jazdy - rekreacyjną, średni skręt, przygotowane stoki, czasem "przycisnąć" szybciej - ale na miarę umiejętności 10. Upatrzyłem sobie narty - jw. 11. Mój budżet na narty to około -2000, ale można troszkę przekroczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Z tych to bym brał Zenithy ale raczej 6 (6,5), te 9,5 mogą być nieco twarde. Ale Fischer Progressor 8+ też jest ok i to dobra narta do robienia postępów (podobny będzie speedwave 12), długość ok 176 też powinna być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi