Marcin 76 Napisano 29 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2010 Witam, wiem, że do Wielkanocy jeszcze daleko..., ale czas szybko leci, a ja chcialbym ze spokojem coś wcześniej znaleźć. Ale do rzeczy w przyszłym roku Wielkanoc przypada późno wyjazd 23.04.- 30.04. Chciałbym pojechać do Austrii proszę o poradę czy o tym czasie mogą być jeszcze gdzieś dobre warunki poza lodowcami. Wiem, że pogody nikt nie przewidzi, ale proszę o info jak było w poprzednich latach... Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkristoff Napisano 29 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2010 Witaj, w poprzednich latach bylo tak, ze w podanym terminie chodzily tylko lodowce (przynajmniej w Tyrolu) a inne osrodki byly juz zamkniete. Mysle ze w tym roku bedzie podobnie. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal79 Napisano 29 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2010 Polecam doline Zillertal. Na Tuxie na pewno będą fajne warunki, a moze uda ci sie tez posmigac cos w pozostalych osrodkach w dolinie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin 76 Napisano 29 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2010 dzięki za podpowiedź byłem w styczniu w Mayerhofen i jezdziliśmy też w Zillertalu świetnie przygotowane trasy i super infrastuktura napewno wezmę to pod uwagę pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
francuz Napisano 29 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2010 Obergurgl/Hochgurgl Hej, choć sam nie byłem (może kiedyś), polecam Obergurgl/Hochgurgl. W ubiegłym roku nawet pod koniec kwietnia dało się super nartować. Na niemieckojęzycznym forum czytam same pozytywne opinie o tym ośrodku. Kto włada językiem Schillera i Goethego może poczytać; kto nie, wiele nie traci i może przynajmniej zdjęcia pooglądać... http://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=46&t=35346 http://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=46&t=35314 W drugim poście na początku jest Liftstatus oraz Pistenstatus, czyli wyciągi i trasy. Na zielono otwarte, na czerwono zamknięte. Jak na koniec kwietnia cholernie dużo tras otwartych, no nie? Pozdrawiam i życzę miłego nartowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TCarving Napisano 29 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2010 W tym terminie najpewniej na lodowcach. W innych ośrodkach sezon kończy się wcześniej /planowo/ można ewentualnie przed samym wyjazdem sprawdzic ale teraz darowałbym sobie rezerwacje poza terenami z lodowcem:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 lodowce witam ja byłem w zeszłym roku na Wielkanoc ale w ZILL to było sporo wcześniej dało się jeździć nie tylko na Tuxie ale nie ryzykował bym końca kwietnia po mojemu tylko lodowce pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 Witaj, w poprzednich latach bylo tak, ze w podanym terminie chodzily tylko lodowce (przynajmniej w Tyrolu) a inne osrodki byly juz zamkniete. Mysle ze w tym roku bedzie podobnie. Pozdrawiam Myślę, że warto posłuchać Krzysztofa - Tambylca. Z mojej strony mogę Ci polecić Lodowiec Pitztal, w zeszłym roku byłem tam w kwietniu właśnie. Było bardzo ok. Obszerną relację ze zdjęciami i filmikami znajdziesz pod linkiem: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11048 Pozdrawiam marboru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi