hupon Napisano 30 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2010 Niedawno pisałem: "Omijajcie szerokim łukiem...", no i się spełniło: http://bielskobiala.gazeta.pl/bielskobiala/1,88025,8883447,Nie_ma_tloku_na_stokach__Moze_bedzie_na_Trzech_Kroli_.html ,ale mi głupio . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 30 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2010 Nie no zaraz mnie rozniesie. Jakież to dziwne że mało ludzi. Po dzisiejszym dniu życzę panu Richterowi braku klientów! Może wtedy zacznie się zastanawiać nad zmianą podejścia do nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafidemol Napisano 30 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2010 Wychowałem się narciarsko na trasach w Szczyrku i długo uważałem, że jest "the Best" w Polsce. Potem była złość na możnowładców GATu, brak wizji rozwoju i bezradność władz gminnych, następnie doszedł pan Rychter z "ferajną" i jego prywata. Wszyscy liczyli potencjalną kasę (bo przecież taki ośrodek i tak będzie się kręcił) i tylko NIKT nigdy naprawdę nie pomyślał "dwa kroki do przodu" że, gdyby się dogadać, wynegocjować kompromisy - to może już kilka lat temu byłby to prężny ośrodek na miarę takich jak np. u braci Słowaków. Dla mnie - szkoda gór, mieszkańców i potencjalnych narciarzy (zwłaszcza tych weekendowych, z pobliskich miejscowości). Informacja o tym, że ruch turystyczny zamiera w SzCyrku jest - o ironio, budująca dla mnie. Tylko kubeł zimnej wody, nagły brak napływu turystów i totalne zamarcie tego ośrodka może spowodować zmiany w mentalności ludzi ,którzy mogą odcisnąć piętno (pozytywne oczywiście) na tym ośrodku. Niestety moja wyobraźnia tego nie ogarnia :( , a poza tym zniknęły granice... Hmm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 30 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2010 Rafidemol mam dokładnie takie samo zdanie. Mam nadzieje że lada moment wszyscy będą takie mieli i skończy się to co teraz w Sz. się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo88 Napisano 30 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2010 "(...) mówi Stanisław Richter z ośrodka Czyrna-Solisko. - Teraz też - choć warunki są dobre, a na niektórych trasach nawet bardzo dobre - kolejek nie ma - dodaje." Byłem 2 dni temu w szczyrku i powiedziałem sobie że za swoje pieniądze już tam nie pojadę. Parking 8zł!? Wyciągi niemodernizowane od czasów Gierka, na trasach śnieg zmielony z kamieniami. 3 razy zdejmowałem narty i szedłem w dół stoku bo szkoda było desek na takie kamienie. Myślę że dopiero jak któryś z wyciągów się przewróci to coś się w Szczyrku zmieni, prędzej niema na co liczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 30 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2010 A może by tak Pan Rychter z resztą pojechali na jeden dzień na Słowację i zobaczyli jak się to robi że narciarze wolą tam jeżdzić i wydawać pieniądze? Byłem wczoraj na Vielkiej Raczy na Słowacji - ile tam było samochodów ze śląskimi i bielskimi rejestracjami - może powinni z tymi ludźmi porozmawiać i wyciągnąć odpowiednie wnioski a nie martwić się że ludzie nie chcą w zimie odwiedzać "skansenu" .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 30 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2010 Witam i dziękuję bardzo za tego posta a ja głupi łudziłem się że może coś drgnęło i mimo mojej krytyki nie raz na temat Szczyrku na forum w głębi duszy pozostał sentyment i "patriotyzm" do tych miejsc.Teraz widzę że krytyka była słuszna i nie ma co się łudzić " Z TEJ MĄKI CHLEBA NIE BĘDZIE" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 30 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2010 Różnica jest taka ,że na Słowacjii wszyscy się dogadali właściciele wyciągów,urząd gminy ,który dzierżawi lub partycypuje w kosztach parkingów ,przewoźnicy za procent ze skipasów itd... wszystkim się opłaca u nas nikt się nigdy nie dogada ,nie liczcie na to szkoda czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi