tomz Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Nie siląc się na oryginalność proszę o pomoc w wyborze nart. 1. Płeć - M 2. Wiek - 33 3. Waga - 90 4. Wzrost - 190 5. Na nartach jeżdżę od 15 sezonów, ( 2 tygodnie w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 5, w porywach 6 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - W tej chwili nie mam ich w domu więc nie napiszę. Ale zawsze mogę zmienić 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - Jakiś Salomon dla początkujących, ale ktoś go sobie "pożyczył" i nie mogę sobie przypomnieć jaki to był model. W wypożyczalni w ostatnim sezonie dali mi jakieś volkle -slalomówki,dla zawodników więc race - ale wydaje mi się że były za twarde 9. Preferuję styl jazdy (długim/krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach, poza trasami, jestem początkujący) - jazda po przygotowanych stokach (wersja krajowa), najchętniej średniodługie skręty na krawdzędziach na mniej stromym, na bardziej stromym staram się śmigać krótkimi skrętami typu raz-dwa-raz-dwa (ale to mniej chętnie i nie zawsze wychodzi). Jazda raczej rekreacyjna, chociaż od dwóch sezonów z coraz większym zacięcie) 10. Upatrzyłem sobie narty - mam kilka typów: Head ICON TT 60.0 (mój typ nr 1) Rossignol ZENITH Z76 CARBON Fischer PROGRESSOR 8+ (może 9+) Salomon 24 DAYTONA + Z11 (może Salomon 24 HOURS + Z12) 11. Mój budżet na narty to około - 1500-2000 Po analizie wypowiedzi na forum wiem, że wszystkie te narty są polecane, ale moje wątpliwości dotyczą dopsaowania modelu do wzrostu i wagi - żeby narty wytrzymały kilka sezonów, nie były za miękkie itd. itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Dobrze kombinujesz, widać, ze poczytałeś i odrobiłeś lekcje:D Długośc 175 albo ciut więcej i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keszelski Napisano 15 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2011 Jeśli Fischery, to ze względu na "gabaryty" i dobry wiek, chyba raczej 9+, bo ósemka może być trochę za miękka i w roczniku 9/10 nie ma wersji 175 cm. No chyba, że jazda ma być bardziej lajtowa, to 8+,ale z rocznika 10/11, w którym 175 jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi