diablo228 Napisano 18 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2011 Witam jestem tutaj nowy Jestem z Rybnika i muszę jechać na słowacje a dokładniej do miejscowości Levice i mam pytanie któredy najlepiej jechać - czy tak - Rybnik - Cieszyn - Frydek Mistek - i mykać na autostrade d1 aż do miejscowości Nitra i potem zwykłą drogą do Levice czy opcja druga Rybnik- cieszyn - Żilina -aż do levic ale to drogi zwykłe potem tylko kawałek autostrady chyba tam jest, jak myślicie któredy jechać mnie się wydaję że lepiej na tą d1 choć dalej to szybciej można jechać i mniej problemów z policją słowacką i drugie pytanie mam : od cieszyna obowiązuje droga płatna do Frydek mistek i trzeba wykupić winete - gdzie ją przykleić na szybie i gdzie ten numer mam wpisać? - słowacja - jak kupie winete na słowackie drogi obowiązuje ta opłata na wszystkie drogi czy trzeba jeszcze inne dokupić? oraz gdzie ją przykleić oraz czy trzeba numer wpisac na niej jak w czechach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 18 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2011 Znam tę trasę niemal na pamięć.Nie do samych Levic ale do Zvolenia i dalej do Budapesztu. Zawsze kiedy jadę do Budapestu jadę taką trasą:Cieszyn,Cadca,Zilina[11],(tam kieruj się na Poprad)[18]...Martin i tu uważaj już nie na Poprad tylko na Banska-Bistrica [65]....miniesz bokiem Martin i dalej Turcanske Teplice tuż za nimi przed wsią Horna Stubna odbijesz w prawo na Kremnice (nie w lewo na Banską Bistrice). Z Kremnicy zjedziesz do skrzyżowania które chyba dalej jest w przebudowie i skierujesz się na Ziar nad Hronom i dalej w kierunku Levic [R1] i [76] Nie ma tam nadmiernego ruchu i nie spotkałem się tam z jakimś szykanowaniem czy urządzaniem polowań przez słowacką Policję.Jednak widać kontrolę prędkości nie raz,warto więc się pilnować. Można autostradą do Trnavy i R1 do Nitry ale to niemal 100km dalej. Czeskiej winietki nie musisz kupować. Słowacką niestety tak,obojętnie którą opcję trasy wybierzesz. Gdzie nakleić i co wypełnić jest napisane i narysowane na winietce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diablo228 Napisano 18 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2011 (edytowane) figo a one obowiązują te slowackie winetki na wszystkie drogi ?? i dzięki za pomoc, a drogi są dobre te co opisujesz? Edytowane 24 Styczeń 2011 przez diablo228 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi