Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

jakei warunki, co wybrać wisła czy korbielów

fabokl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanko do szpiegów zwiadowców :)

w niedzielę 20-02-2011 wybieram się na jakiś pagórek i dylemat mnie męczy

Pilsko/cieńków/ Soszów

na Pilsku nie byłem i nawet nie wiem jakie tam wyciągi chodzą ktoś może coś podpowiedzieć ???

Dzięki serdeczne

i obiecuje że jak wrócę to napisze co się działo :) i jak się jeździło bo ze gdzieś pojade to pewne na 100

Już się zgłasza donosiciel z Beskidów... ;):D

Pilsko bardzo ładnym miejscem jest i pojeździć też się fajnie da,pod warunkiem,że jest pogoda i... warunki.Obecnie śniegu tam nie za wiele,ale już jutro ma sypać,a w niedzielę może być nawet słonecznie. :rolleyes:

Na dzień dzisiejszy powiem tak: polecam,mimo infrastruktury,ale pod warunkiem,że mocno dosypie i przy słonecznej pogodzie,bo we mgle to bez znaczenia,gdzie jeździmy... :rolleyes: Jakiegoś wielkiego wyboru tras i tak tam nie ma,choć na reklamie się tak wydaję. :P

Jeśli się zdecydujesz,koniecznie jedź koleją Szczawiny z polany Strugi (zajrzyj na mapkę poniżej) i dalej na samą górę!

Info tutaj.

Wyciągi są czynne od 8.00 do ok. 15.30 (na górze).

mapkaA306zz.jpg

Wisła Cieńków fajne miejsce,ale obecnie pojeździsz praktycznie tylko na jednej trasie,za to jest czteroosobowe krzesło - zawsze to lepsze od orczyków na Pilsku.Warunki powinny być jak najbardziej dobre! :rolleyes: Trasa jest średnio ciekawa - początek fajna kiepa,później już tylko płasko.Info tutaj.

Wyciąg czynny od 8.00 - 21.00.

Soszów nawet dość fajny,pod jednym warunkiem - nie ma tłoku!Niestety trochę tam wąsko,a w niedzielę raczej sporo ludzi.Do tego ceny karnetów niemal jak w Alpach! :eek: W ferie i w niedzielę raczej odradzam.Do tego jak nie będziesz jako jeden z pierwszych,to będziesz szedł sobie pod niezłą kiepę z ekwipunkiem... :eek:

Są ferie,nie myślałeś o bardziej odludnych miejscach,jak np. Stożek?

Edytowane przez johnny_narciarz
  • Like 1

Witam,

mam pytanko do szpiegów zwiadowców :)

w niedzielę 20-02-2011 wybieram się na jakiś pagórek i dylemat mnie męczy

Pilsko/cieńków/ Soszów

na Pilsku nie byłem i nawet nie wiem jakie tam wyciągi chodzą ktoś może coś podpowiedzieć ???

Dzięki serdeczne

i obiecuje że jak wrócę to napisze co się działo :) i jak się jeździło bo ze gdzieś pojade to pewne na 100

Jezeli niedziela:) to dam znac czy warto na Pilsko gdyż wybieram sie w sobotę:)

Jest też sprawa taka ze chyba bedzie SSSSYYYPAĆĆĆĆ:eek::D

http://www.gat.pl/pogoda/korbielow.php

Podaje stronke gdzie masz kamerki (podał ja równiez Johnny), zdarza sie oczywiscie ze nie bedzie na nich widoku z dnia np dzisiejszego..ale spoko nie dzieje sie to zbyt czesto.

zreszta podał ja równiez Johnny

Pozdrawiam

Edytowane przez Ewa78
  • Like 1

Szczyrk Juliany

no i było tak

Kamerki były zamglone, na Pilsko nikomu się nie chciało jechać ( trochę dalej i trzeba wstać 30 minut wcześniej) i zostały Juliany w Szczyrku. I było super

świeżego jakieś 5-10 cm pod świeżym trochę tardo ale na 10 ( czerwone) spokojnie się jeździło ludzi nie za wiele . Trochę mgła przeszkadzała ale nie było tragedii no i w ciągu dnia również sypało więc następny wyjazd chyba znów Juliany :).

Na golgotę się nie pchałem z racji umiejętności ( the beściak to nie jestem) i narciarze odradzali ze oblodzone strasznie.