fabokl Napisano 17 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2011 Witam, mam pytanko do szpiegów zwiadowców w niedzielę 20-02-2011 wybieram się na jakiś pagórek i dylemat mnie męczy Pilsko/cieńków/ Soszów na Pilsku nie byłem i nawet nie wiem jakie tam wyciągi chodzą ktoś może coś podpowiedzieć ??? Dzięki serdeczne i obiecuje że jak wrócę to napisze co się działo i jak się jeździło bo ze gdzieś pojade to pewne na 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 17 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2011 (edytowane) Już się zgłasza donosiciel z Beskidów... Pilsko bardzo ładnym miejscem jest i pojeździć też się fajnie da,pod warunkiem,że jest pogoda i... warunki.Obecnie śniegu tam nie za wiele,ale już jutro ma sypać,a w niedzielę może być nawet słonecznie. Na dzień dzisiejszy powiem tak: polecam,mimo infrastruktury,ale pod warunkiem,że mocno dosypie i przy słonecznej pogodzie,bo we mgle to bez znaczenia,gdzie jeździmy... Jakiegoś wielkiego wyboru tras i tak tam nie ma,choć na reklamie się tak wydaję. Jeśli się zdecydujesz,koniecznie jedź koleją Szczawiny z polany Strugi (zajrzyj na mapkę poniżej) i dalej na samą górę! Info tutaj. Wyciągi są czynne od 8.00 do ok. 15.30 (na górze). Wisła Cieńków fajne miejsce,ale obecnie pojeździsz praktycznie tylko na jednej trasie,za to jest czteroosobowe krzesło - zawsze to lepsze od orczyków na Pilsku.Warunki powinny być jak najbardziej dobre! Trasa jest średnio ciekawa - początek fajna kiepa,później już tylko płasko.Info tutaj. Wyciąg czynny od 8.00 - 21.00. Soszów nawet dość fajny,pod jednym warunkiem - nie ma tłoku!Niestety trochę tam wąsko,a w niedzielę raczej sporo ludzi.Do tego ceny karnetów niemal jak w Alpach! :eek: W ferie i w niedzielę raczej odradzam.Do tego jak nie będziesz jako jeden z pierwszych,to będziesz szedł sobie pod niezłą kiepę z ekwipunkiem... :eek: Są ferie,nie myślałeś o bardziej odludnych miejscach,jak np. Stożek? Edytowane 17 Luty 2011 przez johnny_narciarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 17 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2011 (edytowane) Witam, mam pytanko do szpiegów zwiadowców w niedzielę 20-02-2011 wybieram się na jakiś pagórek i dylemat mnie męczy Pilsko/cieńków/ Soszów na Pilsku nie byłem i nawet nie wiem jakie tam wyciągi chodzą ktoś może coś podpowiedzieć ??? Dzięki serdeczne i obiecuje że jak wrócę to napisze co się działo i jak się jeździło bo ze gdzieś pojade to pewne na 100 Jezeli niedziela:) to dam znac czy warto na Pilsko gdyż wybieram sie w sobotę Jest też sprawa taka ze chyba bedzie SSSSYYYPAĆĆĆĆ:eek: http://www.gat.pl/pogoda/korbielow.php Podaje stronke gdzie masz kamerki (podał ja równiez Johnny), zdarza sie oczywiscie ze nie bedzie na nich widoku z dnia np dzisiejszego..ale spoko nie dzieje sie to zbyt czesto. zreszta podał ja równiez Johnny Pozdrawiam Edytowane 17 Luty 2011 przez Ewa78 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 18 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2011 Mała uwaga: wczoraj na Miziowej padał deszcz:eek: Tak tak: deszcz. Jak zmrozi może być bardzo ciekawie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 18 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2011 Mała uwaga: wczoraj na Miziowej padał deszcz:eek: Tak tak: deszcz. Jak zmrozi może być bardzo ciekawie ale dzis juz snieg i temp minusowa:) moze nie bedzie az tak źle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 18 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2011 ale dzis juz snieg i temp minusowa:) moze nie bedzie az tak źle:) Nie chcę krakać, ale jak wczoraj zamarzło, dzisiaj tylko trochę popada a nie przejadą porządnie ratrakiem to może być "jak zwykle na Pilsku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 18 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2011 Nie chcę krakać, ale jak wczoraj zamarzło, dzisiaj tylko trochę popada a nie przejadą porządnie ratrakiem to może być "jak zwykle na Pilsku". nie podcinaj mi skrzydeł kazda chwila spędzona na nartach to dobrze spędzony czas:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysooon Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 I jak tam? Był ktoś w końcu na tym pilsku w weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fabokl Napisano 21 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Szczyrk Juliany no i było tak Kamerki były zamglone, na Pilsko nikomu się nie chciało jechać ( trochę dalej i trzeba wstać 30 minut wcześniej) i zostały Juliany w Szczyrku. I było super świeżego jakieś 5-10 cm pod świeżym trochę tardo ale na 10 ( czerwone) spokojnie się jeździło ludzi nie za wiele . Trochę mgła przeszkadzała ale nie było tragedii no i w ciągu dnia również sypało więc następny wyjazd chyba znów Juliany . Na golgotę się nie pchałem z racji umiejętności ( the beściak to nie jestem) i narciarze odradzali ze oblodzone strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi