Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Fisher breeze my style vs head cool one

agula555

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Wróciłam dziś po raz kolejny z profesjonalnego sklepu narciarskiego i .... nadal nie potrafię podjąć ostatecznej decyzji.

Jestem jak wiele pań narciarką z poprzedniej epoki. Jeździłam dużo, jako tako ;-) Od zeszłego roku wróciłam do nart po paru latach przerwy i na dość przypadkowym sprzęcie. Teraz chciałabym coś zmienić. Zaczęłam od butów dopasowanych rozmiarowo (jeździłam w butach flex 70 za dużych o 1,5 numera - ale były wygodne :D

Teraz kupiłam Nordica Speedmachine 100 W, którymi jestem zachwycona.

Pora na narty:

zastanawiam się pomiędzy head cool one i fisher breeze my style.

Trasy? Najczęściej przygotowane stoki, choć nie z samego rana, więc już bardziej zmierzwione niż wyratrakowane. Większość czasu jeżdzę asekurując swoją 5-latkę i mając raptem 1-2 h na fajniejszą jazdę, kiedy mała na lekcji.

Ale ona już radzi sobie coraz lepiej (czerwone trasy - no problem) więc jazda myślę będzie coraz szybsza, a narty chciałabym wybrać na kilka sezonów.

Z góry dziękuję za radę

Fisher breeze my style vs head cool one

Acha, jeszcze jedno.

Po wizycie w sportmani byłam zdecydowana na fishery (ponieważ heady są na kompozytowym rdzeniu, co podobno nie jest do końca fajne ???), ale testy na skionline pokazują że heady dostały wyższą notę w każdej jednej kategorii.

Napisz więcej o sobie i o swojej jeździe - dane waga/wzrost konieczne by dobrać długość, twój poziom jazdy, jakie masz doświadczenie (lata jazdy,ilość dni w sezonie), jakim stylem jeździsz, gdzie (PL, Alpy itp?), na jakich trasach sobie radzisz a co Ci sprawia kłopot, co chcesz poprawić w jeździe itp itd - to ważne informacje by Ci sensownie doradzić.

Napisz więcej o sobie i o swojej jeździe - dane waga/wzrost konieczne by dobrać długość, twój poziom jazdy, jakie masz doświadczenie (lata jazdy,ilość dni w sezonie), jakim stylem jeździsz, gdzie (PL, Alpy itp?), na jakich trasach sobie radzisz a co Ci sprawia kłopot, co chcesz poprawić w jeździe itp itd - to ważne informacje by Ci sensownie doradzić.

Dzięki już za sam odzew.

No więc jeździłam jakieś 6 sezonów po 12 dni, poza tym na małych stokach kaszubskich kilka razy w sezonie.

Kilka lat przerwy - teraz 6 dni w sezonie od dwóch lat, dodatkowo 4 dni na lokalnych kaszubskich stokach.

Do tej pory Czechy/Polska. Za rok chyba jeszcze Jaworzyna Krynicka, potem jak Młoda będzie bardziej wytrzymała chętnie Alpy.

Wzrost 177

Waga 65

Poziom określony przez trenera - no... dobrze, jak za dawnych lat, poza nartą cokolwiek to znaczy ;-)

Na Jaworzynie przejeżdżone wszystkie trasy, łącznie z czarną, choć ta ostatnia nie bez strachu ;-)

Z góry bardzo, bardzo dziękuję

Powinnaś mieć narty na 165 cm, tych wymienionych nie znam, Fischer Viron 4.4 mógłby Ci się spodobać, kobiety go sobie chwalą, zwłaszcza te, które podstawy maja w "starej szkole". Rossignol Attraction 3 też powinien Ci podejść bo dobrze i komfortowo jeździ po miękich i zniszczonych stokach - to bardzo wygodny sprzęt

• Like 1

Wielkie dzięki. O Rossignolach A III też myślałam, ale gdzieś wyczytałam, że to narta przejśiowa pomiędzy poziomem początkującym, a średniozaawansowanym. Ale rzeczywiście ta opinia pojawiła się w jednym miejscu, wię może wróceę do tematu.

Drugich Fischerów temat na pewno również rozpoznam.

BARDZO DZIĘKUJĘ!!!