marboru Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Niezłe cudo dzisiaj odkryłem...:eek: Pierwszy raz coś takiego widzę Snowbike - rowerem po stoku Narty i snowboard - to dwa najpopularniejsze środki komunikacji na śnieżnych stokach. Czy wkrótce dołączy do nich także rower w wydaniu śnieżnym, czyli snowbike? Człowiekiem, który wymyślił snowbiking jest Kyle Reeves, pracownik budowlany i zapalony rowerzysta z Vancouver Island w Kanadzie. Wspólnie z przyjacielem Jasonem Scoffingsem stworzył zestaw, za pomocą którego normalny rower w zaledwie kilka minut przeobraża się w rower śnieżny. Wystarczy tylko zamienić przednie koło na małą nartę, a z tyłu zainstalować koło ze specjalną gumową gąsienicą, która umożliwia poruszanie się nie tylko po śniegu, ale także po piasku. - - Cała procedura przerobienia zwykłego roweru w snowbike'a zajmuje maksymalnie do pół godziny - tłumaczy Ed Kruger z Monashee Adventure Tours w Kelowna w Brytyjskiej Kolumbii - jedyny dystrybutor sprzętu do ''tworzenia'' snowbike'ów. - Modernizacja powoduje utratę przedniego hamulca, ale zostaje jednak tylny, który w zupełności wystarczy - dodaje Kruger. Koszt zestawu modernizacyjnego pozwalającego na przerobienie roweru w snowbike'a to 529 $. Więcej informacji: http://www.ktrakcycle.com/ Snowbike w akcji: Źródło: Narty.Sport.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarjak Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Ale odjazd. Właśnie mi poszła guma w tylnim kole i chyba sobie wymienie na takie cudo. Przynajmniej dętki nie trzeba wymieniać. Tylko kurcze tego śniegu w okolicy co raz mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Widziałem w Szczyrku paru gości na tym i jeszcze na innych dziwnych wynalazkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi