ski-addicted Napisano 19 Marzec 2004 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2004 Jaki kat maja ustawione fabrycznie krawedzie w powyzszej narcie?? Ktos zna odpowiedz?? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo Napisano 21 Marzec 2004 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2004 Kąt krawędzi w Fischerze RC4 WC 03/04?? Pytanie nie jest do końca precyzyjne. Masz na myśli komórki ? Jeżeli tak to Slalom czy Giant ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba Napisano 21 Marzec 2004 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2004 Kąt krawędzi w Fischerze RC4 WC 03/04?? a są WC gigantki ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski-addicted Napisano 23 Marzec 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2004 Kąt krawędzi w Fischerze RC4 WC 03/04?? Okej, mam na mysli slalomke fischera worldcup`a.. Nie wiem czy krawedzie sa zrobione fabrycznie na 90 st. czy na 89 st. stad moje pytanie. Jesli ktokolwiek bedzie znal odpowiedz to prosze o jej udzielenie... Dzieki Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heli Napisano 23 Marzec 2004 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2004 Kąt krawędzi w Fischerze RC4 WC 03/04?? jak mnie pamięc nie myli to 87 i 0,5 podniesienia.... lub 86 i 0,5 podniesienia. Główny fachowiec od fisha w dolomitach, więc cięzko sprawdzić ... a szukać mi się nie chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heli Napisano 23 Marzec 2004 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2004 Kąt krawędzi w Fischerze RC4 WC 03/04?? A co mi tam poszukałem - cytuję : Wszystkie Fischery, które mają na ślizgach napisane "race finish" mają fabrycznie robiony kąt 86 stopini i odpuszczenia od spodu 0,5 stopnia, czyli kąt efektywny jest 86,5 stopnia.A tak w ogóle, to krawędzie szykuje się w zależności od stylu jazdy i zaawansowania narciarza, Zalecane kąty krawędzi przedstawjają się następująco: SUGGESTED SKI BEVEL RECOMMENDATIONS Skier, Base Bevel, Side Bevel Novice/Intermediate 1 degree, 1 degree Advanced All-Mountain 1 , 2 Expert All-Mountain 3/4-1, 2-3 Slalom Racer 0-1, 3-4 GS Racer 1/2-3/4, 2-3 SG & DH Racer 1, 2-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi